18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Το Philae έμεινε από μπαταρία, διέκοψε επικοινωνία με τη Rosetta

Ημερομηνία:

Εξαντλήθηκε η μπαταρία του ρομπότ Philae που προσεδαφίστηκε την Τετάρτη στην επιφάνεια του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο ή αλλιώςTchouri, (Τσούρι), όπως ανέφερε οΕυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Με μήνυμα στο twitter,o ESA επιβεβαίωσε ότι το σήμα ανάμεσα στη Rosetta και το Philae έχει χαθεί και ότι δεν υπάρχει πλέον καμία επικοινωνία με το ρομπότ.

Η κατάσταση αδράνειας του ρομπότ μετά την πτώση της ισχύος της μπαταρίας του θα είναι για «απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», όπως έχουν ήδη αναφέρει οι επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Το πρόβλημα προέκυψε διότι το τελικό σημείο αγκίστρωσης του Philae είναι διαφορετικό από εκείνο που προέβλεπε ο σχεδιασμός,την Αγκιλκία.

Συγκεκριμένα, το Philae εκτιμάται ότι βρίσκεται καρφωμένο στο χείλος μιας απότομης, αλλά και σκιερής πλαγίας με συνέπεια οι ηλιακοί συλλέκτες από τους οποίους θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί με ενέργεια να λαμβάνουν μόνο μιάμιση ώρα ηλιακού φωτός την ημέρα αντί για 6-7 ώρες. Στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την έκθεση στο ηλιακό φως, οι επιστήμονες του ESA άλλαξαν τη γωνία των συλλεκτών χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Πάντως στις 58 ώρες που έμεινε “ξύπνιο” στην επιφάνεια του κομήτη, το ρομπότ κατάφερε να συλλέξει πλήθος επιστημονικών δεδομένων.

To Philae εστάλη από το σκάφος Rosetta στον κομήτη, που βρίσκεται 511 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη.

econews

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...