17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τρία μετάλλια ο ΝΟΧ στο “KayakGreece”

Ημερομηνία:

Με αρκετά καλές εμφανίσεις και με την κατάκτηση τριών μεταλλίων (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο) συνοδεύτηκε η παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους Διασυλλογικούς αγώνες Κανόε Καγιάκ Σπριντ που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βοιών στη Νεάπολη Λακωνίας την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Ναυτικός Όμιλος συμμετείχε συνολικά με 8 αθλητές και αθλήτριες, δίνοντας έτσι το παρών στον πρώτο από τους τέσσερις συνολικά αγώνες του “KAYAKGREECE”, ενός νέου θεσμού που στόχο έχει να δώσει μία ακόμα ώθηση στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ.

Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ειδικότερα από υψηλό κομματισμό, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ την προσπάθεια όλων των αθλητών που πήραν μέρος, με αποτέλεσμα πολλοί να ανατραπούν.

Ο Ν.Ο.Χ. συμμετείχε με τους Γ. Σηφάκη, Ι. Κουριδάκη, Δ. Βαρβαντάκη, Χ. Τσουπάκη, Γ. Κουσκουμβεκάκη, Ο. Κουσκουμβεκάκη, Μ. Αντωνίου και Μ. Μελεμενή, ενώ συνοδός της αποστολής ήταν ο προπονητής του Τμήματος Μανόλης Αγγελάκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χρυσό μετάλλιο

Μαγδαληνή Αντωνίου – Μαίρη Μελεμενή: Κ2 Κορασίδων αρχαρίων 200μ.

Ασημένιο μετάλλιο

Μαγδαληνή Αντωνίου: Κ1 Κορασίδων αρχαρίων 200μ.

Χάλκινο μετάλλιο

Δημήτρης Βαρβαντάκης – Χρήστος Τσουπάκης: Κ2 Παμπαίδων 200μ.

7η Θέση

Γιώργος Κουσκουμβεκάκης – Οδυσσέας Κουσκουμβεκάκης: Κ2 Εφήβων 200μ.

8η Θέση

"google ad"

Γιώργος Σηφάκης: Κ1 Παμπαίδων 200μ.

Οδυσσέας Κουσκουμβεκάκης: Κ1 Παίδων 200μ.

TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “KAYAKGREECE

Το “KAYAKGREECE” είναι μια μεγάλη αθλητική και κοινωνική γιορτή που θα διεξαχθεί σε 4 διαφορετικές πόλεις τις Ελλάδας. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αφορά την πανελλαδική συνεργασία αθλητικών συλλόγων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ. Μέσα από τις εκδηλώσεις, κάθε χρόνο σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, το “KAYAKGREECE”, θα επιδιώξει την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος καθώς και την προώθηση του αθλήματος, της κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς, της οικολογικής συνείδησης, του εθελοντισμού, του “ευ ζην” αλλά και την ανάδειξη ιστορικών πόλεων και τουριστικών προορισμών της χώρας μας. Προσδοκά, δηλαδή, στην θέσπιση μιας γενικότερης αθλητικής γιορτής, η οποία θα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του Κανόε Καγιάκ και του αθλητικού τουρισμού.

Στόχοι:

– Διάδοση του αθλήματος σε περισσότερους νέους μέσα από θεαματικούς αγώνες, SpecialOlympicsαλλά και συμμετοχή θεατών στο άθλημα.

– Τουριστική προώθηση των 4 πόλεων (διαφορετικές κάθε χρόνο).

– Ευαισθητοποίηση των θεατών σε φιλανθρωπία. Φέτος θα είναι παρούσα η ΦΛΟΓΑ (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) αλλά και η UNESCO.

– Αθλητική επιστημονική ενημέρωση (σεμινάρια και ομιλίες από αθλητικούς επιστήμονες) μέσα από παράλληλες δράσεις σε κάθε πόλη.

Tι περιλαμβάνει;

– Θεαματικά αγωνίσματα

– Αγώνα SpecialOlympics και Paralympics

– Αθλητισμό για όλους

– Εθελοντισμό

– Κοινωνική προσφορά

– Περιβαλλοντικές δράσεις

– Επιστημονική επιμόρφωση

Ο Ν.Ο. Χανίων θα είναι παρών σε όλες της διοργανώσεις του “KAYAKGREECE” με αποστολές για να στηρίξει έμπρακτα αυτή την νέα προσπάθεια που ξεκινάει.

1. Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, Νεάπολη Λακωνίας

2. Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, Γυάλα Σαλαμίνας

3. Κυριακή 5 Οκτωβρίου, Βουλιαγμένη Αττικής

4. Κυριακή 12 Οκτωβρίου, Χαλκίδα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ

Από την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 ξεκίνησαν να γίνονται δοκιμαστικά μαθήματα για νέους αθλητές του Κανόε Καγιάκ. Σημειώνεται πως από την Δευτέρα 15/9 οι μέρες και οι ώρες προπόνησης του τμήματος εκμάθησης θα είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (15:30 έως 17:30) και το Σάββατο 10:00 έως 11:30.

Αρωγός του τμήματος Κανόε Καγιάκ και για το 2014 είναι ο Επίσημος Χορηγός του, η μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία, ANEKLINES.

Σχολή Ιστιοπλοΐας από 20 Σεπτεμβρίου έως 27 Οκτωβρίου

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων ανακοινώνει πως θα λειτουργήσει Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 Οκτωβρίου. Η εκπαίδευση γίνεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

Η ύλη καλύπτει τις γνώσεις που πρέπει να έχει ένας κυβερνήτης ιστιοφόρου σκάφους. Το πτυχίο Ιστιοπλοΐας απονέμεται από τον Π.Ο.Ι.Α.Θ., είναι διεθνούς ισχύος και καλύπτει ιστιοφόρα μέχρι 20 μέτρα μήκος.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν συνολικά:

α.12 τετράωρα πρακτικά στη θάλασσα, που γίνονται σε δύο τμήματα:

Τμήμα Α’ κάθε Σάββατο & Κυριακή 10:00-14:00.

Τμήμα Β’ κάθε Σάββατο & Κυριακή 14:00-18:00.

β. 12 τρίωρα θεωρητικά που γίνονται κάθε Σάββατο & Κυριακή 18:30-21:30  και για τα δύο τμήματα πρακτικών μαζί.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Εκπαιδευτής πρακτικών θα είναι ο Μάκης Βασιλάκης. Τα θεωρητικά μαθήματα θα αναπτύξουν διάφοροι ομιλητές: Ο κ. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Ναυτιλία, πτυχιούχος μετεωρολόγος Ναυτικής Μετεωρολογίας, το ναυαγοσωστικό τμήμα του Ν.Ο.Χ. τις Α’ βοήθειες, ο εκπαιδευτής των πρακτικών, Μάκης Βασιλάκης και άλλοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Γίνονται στα γραφεία του Ν.Ο.Χ., Ακτή Κανάρη-Νέα Χώρα, κατευθείαν στο τμήμα που ενδιαφέρεστε. Τηρείται απόλυτη προτεραιότητα.

ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ Ν.Ο.Χ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον εκπαιδευτή Μάκη Βασιλάκη στο τηλ.6997030133, ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα makisvasilakis.com.

Αγώνας ιστιοπλοΐας “Πολυτεχνείο Κρήτης”

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διοργανώνει την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας ο οποίος εντάσσεται στο κοινό, ετήσιο πρωτάθλημα Ν.Ο.Χ. – Ι.Ο.Χ. και περιλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της Ε.Ι.Ο.

Ο διοργανωτής Όμιλος έχει δώσει την επωνυμία “Πολυτεχνείο Κρήτης” για να τιμήσει το μορφωτικό έργο που προσφέρει το Πολυτεχνείο μας, την κοινωνική προσφορά στον τόπο μας, καθώς και ως αναγνώριση για την συνεργασία με τον Ν.Ο.Χ. στον τομέα της αθλητικής ιστιοπλοΐας προς όφελος των φοιτητών.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί και η διαδρομή θα είναι Ν.Ο.Χ. – πλήρης περιστροφή νησίδας Θοδωρού – Ν.Ο.Χ., συνολικής απόστασης 12 ν.μ.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει την ίδια μέρα, μετά το πέρας του αγώνα στο Νεώριο Μόρο.

sporfm.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...