22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τρία νέα τμήματα ενηλίκων από το πρόγραμμα Σχολές Γονέων του Υπουργείου Παιδείας

Ημερομηνία:

Χθες Δευτέρα 20 Μαΐου ξεκίνησαν τρία νέα τμήματα Σχολών Γονέων στο Νομό Χανίων. Το πρώτο τμήμα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στις 18:00-20:00 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό της Νέας Χώρας και θα διαρκέσει για ένα μήνα. Η συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται  σε εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών προσχολικής έως και προεφηβικής ηλικίας. Την ίδια μέρα ξεκινάει μία ομάδα με άτομα τρίτης ηλικίας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χαλέπας και άλλη μία ομάδα εργαζομένων στο Ανουσάκειο Ίδρυμα Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου. Στόχος και των δύο ομάδων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υλοποίηση των παραπάνω τμημάτων ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συνεργασία με την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Κουτσουράκη Αικατερίνη, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων και του Ανουσάκειου Ιδρύματος και το γραφείο Παιδείας του Δήμου Χανίων.

Τα παραπάνω τμήματα συντονίζουν οι Ψυχολόγοι Σοφία Καλλιοντζή, Έλενα Αποστολοπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός Χρυσή Πευκιανάκη.

Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στα Χανιά, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: ktistaki@hotmail.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ