Το σκυλί, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, βρίσκεται στους χώρους της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, παραμένει ήρεμο και δεν εμφανίζει επιθετική συμπεριφορά.

«Ο αδερφός της μητέρας ζήτησε να πάρει το σκυλί» λέει στο Open ο κ. Αναστάσιος Κανούρης, κτηνίατρος της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας. «Δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια, ο αδερφός της μητέρας ήρθε και ζήτησε να πάρει αυτός το ζώο» προσθέτει.

Ότι το σκυλί δεν είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά με το μωράκι είχε πει και ο πατέρας της οικογένειας στους αστυνομικούς.

«Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεν είχε δείξει καμία επιθετική συμπεριφορά με το μωράκι μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό. Προσπαθώ να είμαι δυνατός. Πρέπει να στηρίξω τη γυναίκα μου που είναι στην χειρότερη ψυχολογική κατάσταση από όλους μας», είχε πει ο πατέρας στην κατάθεσή του.

«Αν του το δώσει η μητέρα γιατί ανήκει στη μητέρα, το παίρνει. Είναι ιδιόκτητο το ζώο, δεν μεσολαβεί κανείς άλλος σε αυτή τη διαδικασία», εξηγεί ο κ. Κανούρης. «Η εισαγγελία το έχει δεσμεύσει το σκυλί, πρέπει να αποδεσμευτεί, αλλά αυτό είναι εύκολο από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα» καταλήγει.

reader.gr