14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τραμπ: Θα ισοπεδώσουμε οικονομικά τη Τουρκία εάν χτυπήσει τους Κούρδους

Ημερομηνία:

Σκληρή προειδοποίηση μέσω Twitter κατά της Τουρκίας έστειλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θα καταστραφεί οικονομικά εάν χτυπήσει τους Κούρδους.

Προειδοποίηση απηύθυνε και προς την άλλη πλευρά: ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από τη Συρία, καλώντας τους Κούρδους να μην προκαλέσουν την Τουρκία.

Αναλυτικά έγραψε: Ξεκινάμε την αποχώρηση από τη Συρία, και ενώ θα χτυπάμε το μικρό υπόλοιπο χαλιφάτο του ISIS σκληρά, και από πολλές κατευθύνσεις. Θα επιτεθούμε ξανά από την υπάρχουσα σε κοντινή απόσταση βάση εάν επανεμφανιστεί. Θα καταστρέψουμε οικονομικά την Τουρκία εάν χτυπήσουν τους Κούρδους. Δημιουργία ασφαλούς ζώνης 20 μιλίων.

Ακολούθησε και δεύτερο μήνυμα: Ομοίως, δεν θέλουμε οι Κούρδοι να προκαλέσουν την Τουρκία. Η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από την πολιτική των ΗΠΑ για καταστροφή του ISIS στη Συρία – είναι φυσικοί εχθροί. Και εμείς επωφελούμαστε επίσης, αλλά τώρα είναι καιρός να φέρουμε τα στρατεύματά μας πίσω. Σταματήστε τους Σταματήστε τον ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Η απάντηση της Άγκυρας

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε σήμερα ότι η Άγκυρα αναμένει από τις ΗΠΑ να τιμήσουν τη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση, μετά την απειλή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η τουρκική οικονομία θα υποστεί «καταστροφή» σε περίπτωση που υπάρξει τουρκική επίθεση εναντίον μιας κουρδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης στη Συρία.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ