16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Καλά νέα! Τρεις ευρωπαϊκές ώρες ετοιμάζονται για σταδιακή άρση των μέτρων

Ημερομηνία:

Η μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζεται όμως τρεις ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μερική άρση των μέτρων ενάντια στη διάδοση του κορονοϊού. Πρώτη εξ αυτών είναι η Αυστρία, η οποία ετοιμάζεται να άρει περιορισμούς στις μετακινήσεις και ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο καγκελάριος Σ. Κουρτς έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα για να επανεκκινήσει η οικονομίας της χώρας, με μια σειρά βημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση του κινδύνου νέας έκρηξης στα κρούσματα.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας κατά βήματα» δήλωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και κάλεσε τον πληθυσμό να διατηρήσει «την μέγιστη πειθαρχία». Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Εθνος θα ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα την 1η Μαΐου, στην συνέχεια εστιατόρια και ξενοδοχεία στα μέσα του Μαΐου. Δεν υπάρχει ημερομηνία για τη λειτουργία των σχολείων. Οι δημόσιες συναθροίσεις θα παραμείνουν σε απαγόρευση μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο. Η αυστριακή κυβέρνηση επέβαλε κατ΄οίκον περιορισμό του πληθυσμού στις 15 Μαρτίου, παράλληλα με το κλείσιμο των καταστημάτων, πλην όσων καλύπτουν βασικές ανάγκες.

«Η εβδομάδα του Πάσχα θα είναι καθοριστική» για να αξιολογηθεί αν η σταδιακή άρση των περιορισμών μπορεί να εφαρμοσθεί, δήλωσε ο καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι θα γίνεται συστηματική αξιολόγηση των μέτρων. Η Αυστρία έχει 12.390 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 220 θανάτους. Παράλληλα στη χώρα έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

H Τσεχία, από την πλευρά της σκοπεύει και αυτή το προσεχές χρονικό διάστημα να κάνει μερική άρση μέτρων, ενώ έχει ήδη κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας όταν βγαίνεις από το σπίτι. Μέχρι σήμερα έχει 4.828 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 80 θανάτους και τα θετικά στοιχεία επιτρέπουν στη χώρα να προχωρήσει στο πρώτο βήμα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Adam Vojtěch, επιτρέποντας αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες, διατηρώντας την απόσταση των δύο μέτρων.

Η Δανία ενδέχεται να άρει σταδιακά μετά το Πάσχα των Καθολικών – είναι αυτήν την εβδομάδα – τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας αν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων από τον νέο παραμείνουν σταθεροί, δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν. Η σκανδιναβική χώρα, που έχει καταγράψει 187 θανάτους ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον Covid-19

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...