18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία στο Μάντσεστερ – Τουλάχιστον 19 νεκροί | Βίντεο

Ημερομηνία:

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην συναυλία της Aμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε, στο στάδιο του Μάντσεστερ Αρένα.

Μέχρι στιγμής αναφέρονται τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες. Μάρτυρες αναφέρουν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, η μία στο ταμείο που βρίσκεται στο φουαγιέ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε έφερε καρφιά για να προκαλέσει μεγαλύτερες απώλειες.

Τα βίντεο που αναρτώνται στο Twitter δείχνουν θεατές να ουρλιάζουν και να τρέχουν μέσα στο στάδιο. Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμισι εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Προχωρούσαμε προς την έξοδο κι όταν ήμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν», είπε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, που ήταν στην συναυλία. Μιλώντας στο Reuters ανέφερε: «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των θεατών υπήρχαν πολλά παιδιά, δεδομένου ότι το κοινό της τραγουδίστριας είναι επί το πλείστον μικρής ηλικίας. Οι ανταποκριτές αναφέρουν ότι πολλά παιδιά ήταν ασυνόδευτα αφού οι γονείς τους τα περίμεναν έξω όταν θα τέλειωνε η συναυλία. Το στάδιο χωρά 21.000 κόσμο.

Η βρετανική αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό επεισόδιο. Προχώρησε μάλιστα σε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο στο στάδιο δηλώνοντας αργότερα ότι ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο.

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελεί την πιο αιματηρή στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005. Η Βρετανία βρίσκεται ήδη στην δεύτερη πιο επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων από μαχητές, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας.

Τον Μάρτιο, ένας Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=adT6vaQRwtg”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...

Η Sophia, το ρομπότ, έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στην Κνωσό!

Η Sophia, το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον...