13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Τρουμποποίηση”: Μετά τον Ολάντ, απόβαση Γάλλων στρατιωτών στα Χανιά για “στρατιωτικό τουρισμό”

Ημερομηνία:

Σταθμό «ανάταξης» έχουν βρει μονάδες του Γαλλικού στρατού στα Χανιά που αυτήν την περίοδο διαχειμάζουν στην πόλη.

Εκατοντάδες στρατιώτες και στελέχη φτάνουν στην Χανιά για κάποιες μέρες ξεκούρασης συνδυάζοντάς το με κάποιας μορφής εκπαίδευσης.

Η ύπαρξη υποδομών υποδοχής μονάδων ναυτικού στη Σούδα αλλά και η δυνατότητα άμεσης αεροπορικής σύνδεσης μέσω του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» δίνει την ευχέρεια για στρατιώτες που είναι σε αποστολές στην ευρύτερη περιοχή να περάσουν κάποιες μέρες ξεκούρασης με τις οικογένειές τους ή και να σταματήσουν για λίγο τις εργασίες κάνοντας και μια σχετική εκπαίδευση.

Η αρχή είχε γίνει από την εποχή των επιχειρήσεων στη Λιβύη όπου δεκάδες Γάλλοι πιλότοι βρέθηκαν στα Χανιά για να υποστηρίξουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Τώρα εν όψει και της κλιμάκωσης της έντασης στη Συρία σημαντικές ναυτικές μονάδες βρίσκονται ήδη ή σχεδιάζουν να περάσουν από τη Σούδα. Ήδη παραλιακό resort στην περιοχή του Κολυμβαρίου έχει κλειστεί μέχρι τον Φεβρουράριο για να φιλοξενήσει στελέχη του Γαλλικού στρατού.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα bluebirds.gr, τα Χανιά μετατρέπονται σε προορισμό “τουρισμού” για στρατιώτες που έχουν περάσει ή πρόκειται να περάσουν από εμπόλεμες ζώνες.

Η Γαλλία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, θεωρεί ότι αυτή η έμμεση “τρουμποποίηση” και η μετατροπή του νομού Χανίων σε διασκεδαστήριο στρατιωτών που επιστρέφουν από τον πόλεμο, είναι μία προσφορά στην προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται και στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθηνών και Παρισίου τη στιγμή που η Γαλλία θέλει να παίξει και αυτή, σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και εξοπλίζοντας την Ελλάδα με γαλλικό πολεμικό υλικό.

Το βέβαιο είναι ότι με κυβέρνηση Αριστεράς η Κρήτη βιώνει τη μεγαλύτερη επέκταση στρατιωτικών δραστηριοτήτων εδώ και πολλές δεκαετίες.

Kαι όλα αυτά εις το όνομα της στήριξης της οικονομίας εν καιρώ κρίσης…

bluebirds.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ