19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Τρώνε τα ψάρια και τα δίχτυα”: Μάστιγα για τους ψαράδες στην Κρήτη ο λαγοκέφαλος | Βίντεο

Ημερομηνία:

Απειλή για το εισόδημα, αλλά και για τα εργαλεία των ψαράδων, αποτελεί το λαγόψαρο, γνωστό και ως λαγοκέφαλος ή ποντικός.

Το συγκεκριμένο είδος έχει υπερπολλαπλασιαστεί στα νερά της Κρήτης, καταβροχθίζοντας όχι μόνο ψάρια, χταπόδια και μαλάκια, αλλά ροκανίζει και τα δίχτυα.

Μάλιστα αν κάποιος δεν το γνωρίζει και κάνει το λάθος να το δοκιμάσει, το ψάρι αυτό είναι τοξικό και προκαλεί το θάνατο.

 

Ο κ. Κνιθάκης, ψαράς από το 1974 είπε: “Βρίσκεις από τρία μέτρα έως 20 – 30 μέτρα. Τρώνε τα ψάρια και τρώνε και τα δίχτυα, ακόμα και τα σκοινιά.”

Τα τελευταία 3 χρόνια αυτό το είδος έχει κατακλύσει την Κρήτη: “Σιγά – σιγά γεννιούνται και θα πιάσουν όλη τη Μεσόγειο”, λέει ο κ. Κνιθάκης.

Το 80% των αλιευμάτων στο λιμάνι της Ιεράπετρας είναι λαγοκέφαλα, δηλώνει άλλος ένας ψαράς στην κάμερα της Νέας Τηλεόρασης.

Καταστρέφουν πέρα από τα δίχτυα και τα παραγάδια και οι ψαράδες είναι απεγνωσμένοι.

Δείτε το βίντεο

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?t=43&v=rnNhf9N7wss”]

Λαγοκέφαλος, ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ψάρι

Ο λαγοκέφαλος ο οποίος έχει πλημμυρίσει τις ακτές της ανατολικής Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας είναι το δεύτερο πιο τοξικό ζώο στον πλανήτη. Πιο τοξικό από την πιο επικίνδυνη κόμπρα, και από τον πιο θανατηφόρο σκορπιό, από την πιο δηλητηριώδη αράχνη.

Είναι εξαιρετικός θηρευτής, αποτελεί μία σοβαρή απειλή για το οικοσύστημα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Ένας λαγοκέφαλος έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους.

Θυμηθείτε το αφιέρωμά μας ΕΔΩ.

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...