17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τσίπρας: Ανένδοτο αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης

Ημερομηνία:

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κέρκυρα, κηρύσσοντας «ανένδοτο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων». 
«Σήμερα η πατρίδα ζει μια νέα, πρωτόγνωρη, τραγωδία. Το μέλλον διαγράφεται σκοτεινό και αδιέξοδο για όλους και κυρίως για τους νέους. Και οι αυτουργοί αυτού του γκρίζου παρόντος και του μαύρου μέλλοντος θέλουν να μας πείσουν, να σας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εμείς απαντάμε με γνώση, πίστη, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα: Ε ναι λοιπόν, υπάρχει άλλος δρόμος. Ποτέ το σκοτάδι, ο φόβος, ο βιασμός της δημοκρατίας, οι φασιστικές συμμορίες, η στυγνή εκμετάλλευση, η στέρηση της ελευθερίας δεν ήταν ο μόνος δρόμος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε «γίναμε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι και θα βάλουμε τέρμα στο καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας». «Με τους αγώνες και με την ψήφο μας. Με την ανυπακοή, την αντίσταση, την αλληλεγγύη».

Αναφερόμενος στο «success story» του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως «μαζί με τον λογιστή των δανειστών, τον κύριο Στουρνάρα, διαφημίζουν ότι πετυχαίνουν πλεόνασμα» ωστόσο την ίδια στιγμή «ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας τους, ο κύριος Σόιμπλε, από τη Γερμανία, βγαίνει δημόσια και παραδέχεται ότι το πρόγραμμα έπεσε έξω και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα… βοήθειας για μετά το 2014. Δηλαδή νέο μνημόνιο, νέες δεσμεύσεις, ή πιο σωστά: νέα δεσμά για όλους μας».

«Ο κύριος Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το έχουν παραδεχτεί και στοιχειοθετήσει όλοι οι έγκυροι οικονομολόγοι του κόσμου. Το έχει στοιχειοθετήσει και διακηρύξει από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ. Το καταλαβαίνουν με την πείρα και τις γνώσεις τους όλοι οι Έλληνες, εκτός από εκείνους που τα συμφέροντά τους, οικονομικά και πολιτικά, ταυτίζονται με αυτό το πρόγραμμα. Το θέμα δεν είναι ότι εμείς κάνουμε διαφορετικούς λογαριασμούς από αυτούς. Η δημιουργική λογιστική είναι βέβαια η ειδικότητά τους, αλλά το μόνο που προσφέρει είναι προπαγανδιστικά επιχειρήματα. Το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους αριθμούς».

«Η αντιπαράθεση και η αναμέτρηση μας με τις δυνάμεις του μνημονίου δεν είναι λοιπόν ούτε ευκαιριακή, ούτε πρόσκαιρη, ούτε πολύ περισσότερο προσχηματική. Μιλάμε για δυο εκ διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές για το αύριο του τόπου και των εργαζομένων. Από τη μια η στρατηγική της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Και από την άλλη η στρατηγική των μνημονίων και της παρατεταμένης βαρβαρότητας, που αποσκοπεί στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους».

«Σε φτηνό οικόπεδο στη διάθεση των δανειστών. Σε παράδεισο όχι μόνο ήλιου και θάλασσας, αλλά και φτηνών εργατικών χεριών. Σε κοινωνία που δεν θα είναι πια κοινωνία, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ζωής και θανάτου».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια». Σε περίπτωση που προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας «δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους, ο λαός θα τους ρίξει, με τους αγώνες του στους δρόμους», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες «και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας». «Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα: Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς, αλλά να δούμε πώς θα ρθούνε να τους εκτελέσουνε» ανέφερε.

«Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτή τη πορεία ή θα παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο την επιλογή του αγώνα, του ανένδοτου και ακατάπαυστου αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων», δήλωσε και συνέχισε:

«Είναι ολοφάνερο πια ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι να βγει η Ελλάδα από τη κρίση. Το μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από τη κρίση. Αυτό που επιδιώκουν είναι να επιβάλουν με απειλές και τρομοκρατία ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας και εργασιακού Μεσαίωνα. Ένα καθεστώς που θα εξασφαλίζει σε λίγους τα κέρδη τους, τα Lear jet τους, τη φορολογική ασυλία τους. Που θα εξασφαλίζει στους προστάτες τους τις καρέκλες της εξουσίας και θα μετατρέπει την πατρίδα και το κράτος σε υπηρέτες της ιδιοτέλειάς τους».

«Να φύγουν μαζί με τα μνημόνια, τα μέτρα και τα προγράμματα της συμφοράς. Να φύγουν για να αναπνεύσει η δημοκρατία. Να φύγουν μαζί με τις θεωρίες και τις μονταζιέρες και τα εμφυλιοπολεμικά τους κηρύγματα, και τη Χρυσή Αυγή τους και το μαύρο το σκοτάδι τους.  Να φύγουν γιατί η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία, δεν θα γίνει Μπανανία, δεν θέλουμε να είμαστε αντί για ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα θυγατρική εταιρία τους. Στέκι για τις μπίζνες τους και αεροδρόμιο για τα Lear jet τους. Να φύγουν, γιατί δεν πουλάμε πια, ούτε και είμαστε προς πώληση. Και φυσικά δεν ξεπουλάμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι δεν μπορεί να υπάρξει success story για την Ελλάδα αν δεν ανατραπεί το μνημονίο και η βάρβαρη λιτότητα. Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου. Είναι η εκλογές και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα αποκαταστήσει τη κοινωνική συνοχή και τη πληγωμένη δημοκρατία.

«Τα διλλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα όσο και αμείλικτα: Μνημόνια ή δημοκρατία. Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη. Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία. Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κρίσιμη μάχη, τόσο πιο ισχυρός και αυτοδύναμος θα είναι ο λαός μας, τόσο πιο ισχυρή η χώρα στη μεγάλη μάχη για την ανάκτηση της κυριαρχίας της στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. Σας καλούμε λοιπόν όλους σε έναν αποφασιστικό, ανυποχώρητο, ανένδοτο αγώνα για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Με μια τελευταία διαβεβαίωση: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, ξέρει και μπορεί. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», κατέληξε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...