13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τσίπρας: Ανακοίνωσε τη συνεργασία με Οικολόγους Πράσινους – Ζητά εξηγήσεις για τις δηλώσεις Παπαδημητρίου

Ημερομηνία:

«Οι χώρες τις Ευρώπης, η μία μετά την άλλη, αποφασίζουν να εισέλθουν σε κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης -στην Ελλάδα η συζήτηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής λείπει από την ατζέντα της προγραμματικής αντιπαράθεσης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης: «Καλά, εδώ λείπει συνολικά η προγραμματική αντιπαράθεση με ευθύνη των πολιτικών αντιπάλων μας [….] Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, απαξιώνουν και αγνοούν το πρόβλημα», για να συμπληρώσει ότι «εμείς αντιθέτως πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, να προχωρήσουμε μπροστά με σχέδιο για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε για το αν είναι βέβαιο ότι τα μνημόνια τελείωσαν, σχολίασε ότι αν την επομένη των εκλογών έχουμε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως βέβαιο. Ωστόσο, σημείωσε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αφήνουν ανοικτή την κερκόπορτα να γυρίσουμε πίσω», παραπέμποντας σε πρωινές δηλώσεις του υποψηφίου της ΝΔ, κ. Παπαδημητρίου. «Μας είπε σήμερα ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει αυτά τα λεφτά (σ.σ. από το μαξιλάρι της ρευστότητας) για να τα δώσει στις τράπεζες και ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να οδηγηθεί η χώρα σε γραμμή προληπτικής στήριξης, κάτι που εμείς αποφύγαμε με μάχη όταν επέμενε ο κ. Στουρνάρας», είπε. «Το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων αρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει νέο μνημόνιο.

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει: Είναι το σχέδιό του αυτό; Να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή; Αν είναι αυτό, πρέπει να το πει στον λαό. Αν δεν είναι αυτό, πρέπει με καθαρό τρόπο να διαψεύσει τον κ. Παπαδημητρίου». Αν δεν δώσει απάντηση, εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι το δεδομένο και ο λαός πρέπει να το ξέρει πολύ καλά ότι το σχέδιο είναι το 4ο μνημόνιο.

«Αριστερά, Οικολόγοι, προοδευτικοί πολίτες πηγαίνουμε μαζί για να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια -και θα βάλουμε φρένο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...