20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τσίπρας από το Σκοπευτήριο Καισαριανής: «Η κυβέρνηση φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά»

Ημερομηνία:

Η κυβερνητική πολιτική και προσωπικά η στάση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εγκυμονεί τον κίνδυνο «μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής όξυνσης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να γυρίσει η χώρα πίσω και να αναθερμάνει διχασμούς και διαιρέσεις που έχουμε αφήσει οριστικά πίσω στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του.Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ιστορική αξία του χώρου και στην θυσία των 200 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τους Ναζί για να υπογραμμίσει την μεγάλη συναισθηματική και πολιτική αξία που έχει ο χώρος αυτός για την αριστερά.

Ο χώρος αυτός, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν ανήκει ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά, αλλά ανήκει στο σύνολο του ελληνικού λαού και δήλωσε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί ώστε να μην ξεπουληθεί αυτός ο συμβολικός τόπος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφώνησε μια ομιλία με έντονα αντιδεξιά χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ακολουθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη στρατηγική.

«Έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία κυρίαρχος εταίρος είναι η χειρότερη λαϊκιστική δεξιά που είδαμε από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι έχουμε «μια δεξιά που αναγνωρίζει τον εαυτό της στο μετεμφυλιακό κράτος, στην εποχή του χωροφύλακα και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

«Είναι φυσικό», σημείωσε, «αυτή η δεξιά να θέλει να εξαλειφθεί κάθε ιστορική μνήμη σχετική με την Εθνική Αντίσταση. Είναι φυσικό να ονειρεύεται την επιστροφή σε ένα αυταρχικό κράτος όπου οι πολίτες χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μιάσματα».

Στο σημείο αυτό, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που «θέλουν να αναπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, αλλά προοδευτικός χώρος που στηρίζει τη πιο συντηρητική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά και υιοθετεί προκειμένου να ψηφοθηρήσει στο χώρο της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιά ρητορική, δεν μπορεί να υπάρξει».

«Πρόκειται για μια δεξιά παλαιάς κοπής, βγαλμένη από τη δεκαετία του ‘50, που σέρνεται πίσω από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «προφανώς αυτή η πολιτική επιλογή δεν αποτελεί μόνο ιδεοληψία κάποιων φανατικών που βρίσκονται γύρω από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αποτελεί επιλογή και του ιδίου».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς σήμερα από το τόπο της θυσίας του λαού μας, στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού» και υπογράμμισε ότι «εμείς δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να γυρίσουμε πίσω» ενώ κατέληξε λέγοντας πως «δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανασυγκροτήσουμε την Αριστερά με εμφυλιακά συνθήματα».

πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...