22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την καταστροφή

Ημερομηνία:

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνθηκολογήσει ποτέ με το μνημόνιο, δεν θα πει «ναι» υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σε εκβιασμούς και απειλές παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Δήλωσε ουσιαστικά έτοιμος να κυβερνήσει έχοντας στο πλευρό του την κοινωνία και οικοδομώντας συμμαχίες στον ευρωπαϊκό νότο. Εξαπέλυσε δε, σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους, κατηγορώντας τους ότι λένε «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας.

«Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την καταστροφή. Διεκδικούμε να μπει ο λαός μπροστά προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή και είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τα όπλα που χρειάζονται» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Έχουμε σχέδιο ισχυρής διαπραγμάτευσης προκειμένου να σωθεί η πατρίδα» τόνισε σημειώνοντας ότι «δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στα οποία θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική». «Θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγική τους. Έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του νότου» πρόσθεσε.

«Δεν ψάχνουμε να βρούμε κάποιο τερτίπι για να προκαλέσουμε εκλογές. Οι εκλογές προκαλούνται όταν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεχτούν την απαραίτητη κοινωνική πίεση και αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αυτές» τόνισε.
Για το ευρώ και τις τράπεζες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι πράγματι διεξάγεται μια έντονη συζήτηση για το ζήτημα του νομίσματος που δεν στερείται βάσης και διεξάγεται χωρίς ταμπού.

«Έχουν γίνει πάρα πολύ προσεγμένες τοποθετήσεις από την αρχή για το θέμα του ευρώ» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι το βασικό διακύβευμα είναι να αποκρούσουμε τη λιτότητα. «Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα: να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα πάση θυσία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «το θέμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα έχουμε λιτότητα, αλλά αν θα έχουμε λιτότητα ή όχι».

«Οι τράπεζες πρέπει να περάσουν υπό τον δημόσιο έλεγχο. Ο κίνδυνος αφελληνισμού είναι δεδομένος με αυτή την πορεία των πραγμάτων» τόνισε αναφορικά με το τραπεζικό ζήτημα και υποστήριξε: «ο ελληνικός λαός χρεώνεται τις τρύπες των τραπεζών. Γιατί να μην υπάρξει δημόσιος έλεγχος;».
Επίθεση στην κυβέρνηση

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρόικα του θράσους και των νέων απαιτήσεων. Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να τους υποδεχθεί με μία ανθοδέσμη με “ναι”» ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ελληνική πλευρά θα πει τελικά «ναι» στην παράταση του τέλους ακινήτων και στις απολύσεις.

Σχετικά με τις ενστάσεις που προβάλλονται από τη ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως από το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον κ. Σαμαρά ότι τις τελευταίες ημέρες κάνει προσπάθεια να πιέσει τους «δειλούς μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή εταίρους, να συναινέσουν κι αυτοί».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς είναι «κορυφαίος εκπρόσωπος του “ναι”». Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι από την αρχή ότι είπε «ναι σε όλα» και υποστήριξε ότι «φλέγεται μόνο για να ξαναγίνει υπουργός». Για το Φώτη Κουβέλη σημείωσε ότι «ενώ ψηφίζει παρών σχεδόν σε όλα, στηρίζει με πάθος την κυβέρνηση που λέει “ναι” σε όλα».

«Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές του «ναι» στην ευρωπαϊκή τάξη ή καλύτερα στο ευρωπαϊκό αναμορφωτήριο που ο κ. Σόιμπλε ονειρεύεται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η «δική μας απάντηση είναι: αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ