17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τσίπρας: Εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή και έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο

Ημερομηνία:

Να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβρη,  αλλά και εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. “Ο λαός μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε” πρόσθεσε.

“Πήραμε την απόφαση για επώδυνο συμβιβασμό με την προσοχή μας στραμμένη στα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικονομίας και όχι κοιτάζοντας προς το εσωτερικό του κόμματος. Όποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έφερνε καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση”, τόνισε ο ίδιος.

Αναφερθείς στις Σκουριές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: “Αν κατάλαβα καλά με κατηγόρησαν επειδή αναφέρθηκα (στη συνέντευξή του στο Κόκκινο) σε 5000 εργαζόμενους. Αν αυτό είναι το λάθος μου δεν είναι εσκεμμένο. Κάνουν το λάθος να ταυτίζουν κάποιοι την έκβαση του αγώνα με το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν δουλειά. Πως είναι δυνατόν αυτή μου η τοποθέτηση να είναι σημαία ξεπουλήματος του αγώνα; Τι περιμένατε να πω ότι η λύση που θα προτείνει η κυβέρνηση θα είναι να οδηγήσουν στην ανεργία 1900 άτομα; Η στάση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι εκδικητική να χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τη δουλειά τους”.

“Μόλις πριν τρεις μέρες συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε. Είπαμε ότι θα κάνουμε συνάντηση στο υπουργείο και αμέσως μετά θα κάνουμε συνάντηση για να αποφασίσουμε τα βήματα για τη δικαίωση του αγώνα”, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Δραγασάκης: Όπως σπείραμε, θα θερίσουμε

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, είπε:

“Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι ακριβώς έγινε αυτό το πεντάμηνο; Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος. Μια σύγκρουση διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Στις 20 Φλέβαρη αυτό που με έκανε να αποδεχτώ τη συμφωνία ήταν συνεχιζόμενη εκδοχή καταθέσεων. Να δούμε αυτό που έγινε ως μια σύγκρουση και να το μελετήσουμε.

Είναι συλλογική η ευθύνη. Εγώ δεν κρύβω τον προβληματισμό μου. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα. Όπως σπείραμε θα θερίσουμε και ελπίζω να πάμε στην επανίδρυση για ένα ενιαίο κόμμα”.

“Περίμενα από κάποιον να ομολογήσει ότι η στρατηγική απέτυχε”, είπε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης. “Προσπαθούμε να οχυρωθούμε πίσω από βιαστικές κινήσεις. Δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει αριστερή παρένθεση, αλλά μπορεί να εγκαταλειφθεί η αριστερή πολιτική και μα έχουμε αριστερή παρένθεση. Είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη αυτή η συμφωνία; Απαντάω, “όχι””, είπε.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ