13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τσίπρας: «Η ΝΔ είναι η αντιπολίτευση των ονείρων μας!»

Ημερομηνία:

«Έχετε ζητήσει 15 παραιτήσεις υπουργών. Έχω την αίσθηση ότι αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα έλεγα ότι ο Μητσοτάκης μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας. Με ακραίο πολιτικό λόγο, στα όρια του παροξυσμού, με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας και με διαρκείς ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, που αφαιρούν από τη σοβαρότητα ενός κόμματος» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ακόμα για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας: «Σήμερα όμως σα να θέλετε να μας αποδείξετε ότι δεν σας ενδιαφέρει καν, ακόμα και αν ο μέσος πολίτης θα συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο. Αμέτρητες φορές, που ο κ. Μητσοτάκης έχει υποπέσει σε ατοπήματα. Δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας. Από εκεί πηγάζει και το άγχος να επανέλθει το συντομότερο στη θέση της κυβέρνησης.Η υπόθεση που μας φέρατε να συζητήσουμε, δεν είναι παρά ένα ακόμα επεισόδιο αυτής της πολιτικής. Στην προσπάθεια σας όμως να σπιλώσετε υπολείψεις και να ανακαλύψετε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.Κατηγορείτε τον υπουργό ότι μίλησε με κατάδικο και που τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη για τα δέοντα».

«Σκεπτόμενος τη σημερινή μου ομιλία», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, «διάβασα την πρόταση που καταθέσατε και στην οποία γράφετε ότι ο κ. Καμμένος και συνακόλουθα η κυβέρνηση στοχοποιεί έναν επιχειρηματία για την εξόντωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Λίγο περίεργη ομολογία.  Για ποιο λόγο ομολογεί η αντιπολίτευση ότι θέλουμε να στοχοποιήσουμε έναν επιχειρηματία. Για ποιο λόγο ο εν λόγω επιχειρηματίας εξοντώνει με οποιονδήποτε τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι άρρηκτος δεσμός ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι ίσως εκείνη τελικά κληθούν να δώσουν απαντήσεις.

«Στην πρόταση που καταθέσατε, αναφέρεστε στον επιχειρηματία λες και είναι ανώνυμος. Γιατί; τι φοβάστε; Ο εν λόγω επιχειρηματίας, που αποφεύγετε να προφέρετε το όνομά του ειναι ο κ. Μαρινακης. Δεν ειναι δουλειά των κομμάτων να παρεμβαίνουν η να προλαβαίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης σε υποθέσεις που εκκρεμούν στην υπόθεση αυτού ή οποιουδήποτε άλλου επιχειρηματία», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση ούτε ενοχοποίησε ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη παρά στωικά και θεσμικά περιμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Εσείς γιατι επισπεύδετε; Δεν εχετε εμπιστοσύνη στους θεσμούς;» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η βιασύνη σας μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρρεασμού της δικαστικής κρίσης. Επικίνδυνα πράγματα για τη δημοκρατία και τον ίδιο τον αρχηγό σας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο τέλος μπορεί να βρεθείτε εσείς απολογούμενοι. Η υπόθεση ξεκινάει να γυρνάει μπούμερανγκ».

«Τρεις εκλογές δεν κερδίσαμε με όλα τα μέσα εναντίον μας; Ποιον Τύπο να ελέγξουμε. Εσάς λιβανίζει ο τύπος. Με μια έννοια και ο κάθε επιχειρηματίας σε μια εποχή κρίσης του Τύπου με συγκροτήματα να χρεοκοπούν και να μη δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους. Κάποιοι παίρνουν και 4 εφημερίδες για να λιβανίζουν την αντιπολίτευση. Δε δίνουμε δεκάρα. Αν το να λειτουργείτε σαν παρακράτος σας τιμά, εμάς καλό μας κάνει. Δεν κερδίζετε με αυτά. Με τα ψέματα και της επιθέσεις κάτω από το τραπέζι κάνετε καλό σ’ αυτούς που επιτίθεστε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ενώ μιλώντας για το θέμα που προέκυψε με το… ζεϊμπέκικο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε «Με το πρωτοσέλιδο των Παραπολιτικών, ότι ο Κουρουμπλής γλεντοκοπούσε στο πάρτι της ονομαστικής εορτής του πλοιοκτήτη του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, του κάνουν μεγάλο δώρο. Είναι δικαίωμά σας. Επιλέξτε αυτή την τακτική».

«Σπεύσατε να φέρετε ενώπιον της Βουλής των υπ. Άμυνας, ως ηθικό αυτουργό, χωρίς να περιμένετε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Τι έγινε εν τω μεταξύ; Για τους υποτιθέμενους φυσικούς αυτουργούς οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο.

Δεν υπάρχει αδίκημα και προφανώς δεν υπάρχουν και αυτουργοί. Τι αλήθεια συζητάμε για ποιον λόγο συγκαλέσατε τη διάσκεψη. Γιατί μας ζητάτε σύσταση επιτροπής; Συζητάμε επί της υπόθεσης αυτής, γιατί δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε. Γιατί κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς γιατί είστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αντί να καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα, κατέρρευσε το αφήγημά σας. Γι αυτό είμαστε εδώ.

Κατέρρευσε το αφήγημα της κατατρομοκράτησης των πολιτών. Ρίξτε μια ματιά στα μεγέθη της οικονομίας.

Τι σας έχει μείνει τώρα; Να τροφοδοτείτε ή να σας τροφοδοτούν με δημοσιεύματα τον εγχώριο Τύπο και να τροφοδοτείται τον ξένο Τύπο, με στόχο να εμποδίσετε την ανάκαμψη. Ευτυχώς για τη χώρα η ζημιά που μπορείτε να κάνετε πια είναι πολύ μικρή. Δεν μπορείτε να εμποδίσετε την ανάκαμψη. Μην κρύβετε την ιδεολογία σας, να λέτε αυτά που πιστεύετε, συχνότερα. Μακάρι να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...