14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας: Καταστροφική η ΚΥΑ για τα δωμάτια καραντίνας – Οι παλινωδίες της κυβέρνησης θα κοστίσουν σοβαρά στον τουρισμό

Ημερομηνία:

«Η επανεκκίνηση του τουρισμού αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και ανευθυνότητα από την κυβέρνηση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο του ΣΕΤΕ.

«Παλινωδίες από τον υπουργό, ανακοινώσεις που δημιουργούσαν τουριστικές περιοχές και νησιά τριών κατηγοριών, αποκλεισμούς χωρών και διπλωματικά επεισόδια. Και το κυριότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενίσχυση και υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ρευστότητας στον τουριστικό κλάδο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επικέντρωσαν την κριτική τους και στην Κοινή υπουργική απόφαση της κυβέρνησης για τα δωμάτια που πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά κάθε μονάδα που έχει πάνω 10 δωμάτια προκειμένου να παραμένουν σε καραντίνα οι πιθανοί ασθενείς με κορονοιό.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που μπορεί να αποβεί καταστροφική. Πρέπει να την πάρει πίσω» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας ταυτόχρονα η καραντίνα να γίνεται σε ξεχωριστές μονάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι η δική τους πρόταση είναι ότι τα δωμάτια για καραντίνα δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά αλλά δυνητικά διότι δεν έχουν όλες οι μονάδες την δυνατότητα αυτή.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με έμφαση ότι ο τουρισμός δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι εθνικό. «Η κρίση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, όχι με προχειρότητα και πρέπει η οικονομική και θεσμική στήριξη να γίνει με σχεδιασμό. Διότι φοβάμαι ότι χώρες με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων όπως η Ισπανία, θα έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα διότι αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την επανεκκίνηση και εμείς δυστυχώς θα είμαστε ουραγοί» επεσήμανε.

Όπως εξήγησε θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε οι απώλειες να είναι οι λιγότερες δυνατές και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε το θετικό brand της χώρας και το θετικό brand  της πολύ καλής πορείας της πανδημίας που δεν πρέπει να χαλάσει, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη θετική ανάκαμψη την επόμενη χρονιά.

Στην συνέχεια ο Αλ.Τσίπρας επανέλαβε τους 4 άξονες του προγράμματος ενίσχυσης του τουρισμού όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: επιδότηση της εργασίας, μη επιστρεπτέα ενίσχυση για το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης, πρόσβαση σε εύκολο δανεισμό μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας και γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού ύψους 700 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν στο δημόσιο ταμείο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ρέτσος , πρόεδρος του ΣΕΤΕ, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημο στα βασικά του σημεία με τις προτάσεις που έδωσαν στην κυβέρνηση οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του τουριστικού κλάδου.

Αναφερόμενος στις προοπτικές του τουρισμού για φέτος μίλησε για μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

«Η εικόνα δεν είναι καλή. Από τις 15 Ιουνίου υπάρχουν λίγο περισσότερες πτήσεις αλλά τουρισμός δεν υπάρχει» σημείωσε ο κ. Ρέτσος και εξήγησε ότι με τα στοιχεία που διαθέτουν θα είναι έκπληξη αν τα έσοδα από τον τουρισμό ξεπεράσουν τα 4 με 5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κυμανθούν στο 20 με 25% των περσινών εσόδων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...