17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τσίπρας με Παπανδρέου σε φόντο εθνικών θεμάτων

Ημερομηνία:

Με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, με έμφαση στα ελληνοτουρκικά, στις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό και στο Κυπριακό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «ενημέρωσα τον @GPapandreou για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η εξωτερική πολιτική, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς. Όπως ξέρετε, έχω πει ότι συνεχίζω τις δικές μου επαφές σε διεθνές επίπεδο και λόγω των καθηκόντων μου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και άλλων διεθνών καθηκόντων.

Και θεωρώ όχι απλώς απαραίτητη αλλά και φυσιολογική τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση και με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη, διότι εάν υπάρχει η δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο η εθνική συνεννόηση, η εθνική γραμμή. Και πιστεύω ότι είναι το καθήκον μας όλοι αυτό να υπηρετήσουμε», ενώ τόνισε ότι «επιδιώκουμε» να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...