15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας: “Ναι” στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ’67

Ημερομηνία:

Αμπάς και Τσίπρας εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για την ειρηνευτική διαδικασία στο Παλαιστινιακό, με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να ζητά διεθνή στήριξη

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, στην Ραμάλα.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης την πρόσκλησή του προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου οπότε, και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναγνωρίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο το παλαιστινιακό κράτος.

Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η θέση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό είναι θέση αρχής, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας με το Ισραήλ».

Το κύριο χαρακτηριστικό των δηλώσεων Τσίπρα και Αμπάς ήταν η απαισιοδοξία που εξέφρασαν για την ειρηνευτική διαδικασία στο Παλαιστινιακό, ενώ ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα στήριξη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

news247.gr με πληροφορίες ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ