15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας προς κυβέρνηση: «Μετατρέπετε τη χώρα σε αποικία χρέους»

Ημερομηνία:

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται σε τίποτε από όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την Τρόικα.
«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές επί τρία χρόνια. Τόσο στα μέτρα της βαρβαρότητας όσο και στα επιχειρήματα. Εφαρμόζετε την ίδια καταστροφική συνταγή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πειραματόζωο και αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους. Σώζετε τη χώρα αδιαφορώντας για το λαό της», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι «απουσιάζει κατά τη συζήτηση ενός πολύ κρίσιμου νομοσχεδίου», ενώ καταλόγισε αντιφάσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης που ανέλαβαν την κοινοβουλευτική του υπεράσπιση.
«Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πυρά κατά της «Αριστεράς της ευθύνης»
Επίθεση κατά της ΔΗΜΑΡ και πιο συγκεκριμένα εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Το παρακάτω κομμάτι από την ομιλία του είναι ενδεικτικό:
«Για ακούστε εδώ μια άποψη:
“Οι υπό απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι λόγω νομοθετικής κατάργησης της θέσης τους διαθέτουν συνταγματικό δικαίωμα διορισμού ή επανένταξης ή μετάταξης γενικά στο Δημόσιο, ακόμη και σε άλλη ή παρεμφερή με την καταργούμενη δημόσια υπηρεσία, εφόσον μεταξύ των άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, τους δημιουργήθηκε η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη ότι το συνταγματικό τους δικαίωμα στη νομιμότητα δεν είναι δυνατόν να το θίξει ο κοινός νομοθέτης.”
Ποιος το λέει; Ο Αντώνης Μανιτάκης. Και παρακάτω ο ίδιος.
“Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα επιχειρήσει το αντίθετο, το οποίο θεωρώ ούτως ή άλλως απάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ως δημοκρατικό πολίτη.”
Φαίνεται κύριε Μανιτάκη, ότι σας ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο και ως δημοκράτη, αλλά μάλλον δεν σας ξεπερνά ως υπουργό και πολιτικό προσωπικό της τρόικας. Βρέθηκε λοιπόν η κυβέρνηση που θα τα κάνει όλα αυτά τα τερατουργήματα. Αλλα ευτυχώς άλλος έγκριτος νομικός βάζει τα πράγματα στην σωστή του διάσταση:
“Τυχόν κατάργηση θέσεων υποχρεώνει το κράτος να μετατάσσει τον υπάλληλο και όχι να τον απολύει. Αν η κυβέρνηση επιλέξει τη μεθόδευση της κατάργησης θέσεων για την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων, θα καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, θα προσβάλει την αναγνωρισμένη και δεσμευτική αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου υπαλλήλου, ο οποίος εμπιστεύθηκε τη ρύθμιση της μονιμότητας.”
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και σε εσάς κ. Μανιτάκη και κ. Κουβέλη για την συνέπεια λόγων και πράξεών σας. Αυτή είναι η αριστερά της ευθύνης.»

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ