19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τσίπρας: Σοβαρά κ.Μητσοτάκη; Εν μέσω πανδημίας σκέπτεστε πώς θα στήσετε ειδικά δικαστήρια;

Ημερομηνία:

Ενώ η πανδημία μαίνεται και η οικονομία βουλιάζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μόνο που σκέπτεται είναι ειδικά δικαστήρια για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτή την επισήμανση έκανε σήμερα στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Έχω μείνει έκπληκτος από την απόσταση που σας χωρίζει από την πραγματικότητα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απουσία κυβερνητικών στελεχών από την συζήτηση λέγοντας ότι «η εικόνα των αδειανών κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από την Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο τόπος».

Αναφερόμενος στην πανδημία είπε πως «έχετε βάλει τον τόπο στο καθεστώς μιας ατελέσφορης και αναποτελεσματικής καραντίνας». Κατήγγειλε πως «έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρέουν. Χθες ήταν η χειρότερη μέρα της κρίσης στα νοσοκομεία και σήμερα πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων», πρόσθεσε πως «έχετε αφήσει την κοινωνία και τους πολίτες απροστάτευτους. Αντιμετωπίζετε την κρίση την οικονομική χωρίς σχέδιο, μονάχα με την επικοινωνιακή πολιτική». Ανάλογη κριτική άσκησε και για την οικονομία λέγοντας ότι «η οικονομία βυθίζεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «είναι κρίμα που δεν είναι εδώ ο κ.Μητσοτάκης» σημειώνοντας πως «είναι δειλία η απουσία του γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Γιατί φοβάται αυτή την αντιπαράθεση» που θα αναδείξει πως «έχει ως μοναδικό σχέδιο το πώς θα συκοφαντήσει και θα ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων». Μάλιστα απεύθυνε ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό: «Σοβαρά τώρα κ.Μητσοτάκη; Εν μέσω πανδημίας σκέπτεστε πως θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους;» προσθέτοντας αν «το μόνο που ονειρεύεστε είναι ειδικά δικαστήρια, διχασμό και πόλωση; Αυτή είναι η προσφορά σας στον τόπο;».

Αναφερόμενος στην πρόταση της Ν.Δ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται «αποτυχημένο διχαστικό σχέδιο» επειδή «η κυβέρνηση μας έβαλε επιτέλους τάξη στην τηλεοπτική ασυδοσία» ενώ «η δική σας κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ σε κρατικό χρήμα με τις λίστες Πέτσα». Επισήμανε μάλιστα ότι η Ν.Δ προχωράει σε μια παραπομπή «δίχως στοιχεία και δίχως καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο» κι αναρωτήθηκε μάλιστα «εμείς πόσες προανακριτικές επιτροπές πρέπει να προκαλέσουμε όταν έλθουμε στην διακυβέρνηση;».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι το πραγματικό σκάνδαλο ήταν τα 30 χρόνια που έμενε χωρίς ρύθμιση το τηλεοπτικό τοπίο θυμίζοντας πως «ο πρώτος ο οποίος βάφτισε αυτό το καθεστώς διαπλοκή ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και ότι «αυτός που βάφτισε αυτό καθεστώς, καθεστώς των νταβατζήδων ήταν ο Κώστας Καραμανλής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε προειδοποίηση στην Ν.Δ «κοιτάξτε μήπως πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι» γιατί «ανοίγετε το θέμα της διαπλοκής την ώρα που το έχετε τερματίσει. Μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι υπάρχουν σημάδια κυβερνητικής αποδρομής. Όπως δήλωσε «η προσφυγή σας στο ψέμα, στη προπαγάνδα, στη χειραγώγηση της ενημέρωσης, στην κρατική βία, και στον ποινικό εκτροχιασμό της πολιτικής, πιστοποιεί με τον πιο σαφή τρόπο μια διαπίστωση που αρχίζει να γίνετε κοινή πεποίθηση. Να το έχετε υπόψιν σας όμως, σας το είπα και πριν από μέρες, τα καθεστώτα συνήθως πέφτουν με πάταγο.Και δε πέφτουν από την αντιπολίτευση, αλλά από την ίδια τη δημοκρατία.Ο συνδυασμός της ανικανότητας και της αποτυχίας στη διαχείριση της κρίσης, με την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική σας πρακτική, δημιουργεί ένα μίγμα εκρηκτικό στην ελληνική κοινωνία. Καταλάβετέ το.Και όσες δίκες και να τάξετε στη διαπλοκή που σας υποστηρίζει, όσους αντιπερισπασμούς και να στήσετε, σε λίγο δε θα μπορείτε να αναχαιτίσετε την οργή. Γιατί όσο θα σας στηρίζουν αυτοί που έχουν ήδη απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, τόσο θα δυναμώνει η οργή τους».

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...