20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τσίπρας στον Alpha: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο

Ημερομηνία:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια βαθειά αντικοινωνική ατζέντα. Χθες είπε αυτό που πιστεύει για το επταήμερο. Ακραία φιλελεύθερη θέση, την οποία κάποιοι στηρίζουν και στον ΣΕΒ», δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Προσπάθησε να το διορθώσει φέρνοντας παράδειγμα τον Παπαστράτο. Ακόμα και το ’80 ίσχυε η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αλλά υπάρχει οχτάωρο και πενθήμερο. Και κάθε ώρα παραπάνω είναι ώρα υπερωρίας», πρόσθεσε.

«Οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έρθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Τον μέμφομαι γιατί δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο και σήμερα συνέχισε. Εγώ να τον κατηγορήσω για τι; Για την πολική αήθεια;», είπε.

Ακόμη, τόνισε ότι «κάθε φορά που φέρνουμε ένα θετικό μέτρο, από το 2016 ξεκινήσαμε, λέει ότι είναι προεκλογικά. Ρωτάτε γιατί τα φέραμε τώρα. Όλες οι κινήσεις που έχουμε κάνει, αυτά τα χρόνια, ήταν σχεδιασμένες κινήσεις. Θέλαμε όταν βγούμε από τα μνημόνια να ‘χουμε την ελευθερία να σχεδιάσουμε, έχοντας τον κουμπαρά γεμάτο και αυτό κάναμε.

Με βάση αυτά τα χρήματα μπορούμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη τετραετία, αλλά και γιατί μόλις πριν λίγες μέρες ήρθαν οι εκτιμήσεις της Eurostat. Γι’ αυτό τώρα είναι η απάντηση στο ερώτημά σας».

«Να δεσμευθεί ο κύριος Μητσοτάκης αν εγγυάται την μονιμότητα των μέτρων. Και αν πρόκειται για προεκλογικές παροχές γιατί τις ψηφίζει; Η δική μας πολιτική είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Θεωρούμε ότι ανήκουν σε αυτούς. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι ότι οι συνταξιούχοι είναι στον Καιάδα», υπογράμμισε.

«Εκτιμώ ότι αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης θα επιδράσουν θετικά. Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ