15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τσίπρας: Σε διαθεσιμότητα πρέπει να βγει η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

«Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή τηνεπένδυση παρά μόνο περιβαλλοντικό κόστος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στηΒουλή στη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξόρυξη χρυσού στη ΒόρειαΕλλάδα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η καλούμενη επένδυση προχωρά με ταΜΑΤ απέναντι σε όσους αγωνίζονται για τον τόπο και τα παιδιά τους».

Αναρωτήθηκε μάλιστα αν αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης, «ναπροχωρήσουν έργα χωρίς κανένα δημόσιο όφελος, με μηδενικό κέρδος για την τοπικήκοινωνία, χωρίς διαβούλευση, χωρίς τη βούληση των κατοίκων και χωρίς ναλαμβάνονται υπόψη έγκυρες επιστημονικές μελέτες».

«Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι το περιβάλλον είναιδευτερεύον ζήτημα», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ τουΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αυτός ο λαός έχει περάσει πολλά, αλλά η χώρα δενέχασε ένα από τα συντριπτικά της πλεονεκτήματα, το φυσικό της κάλλος».

«Πως θα παραδώσουμε τη χώρα αν επέλθουν ανεπίστρεπτεςκαταστροφές; Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν στην αγροτική οικονομία, στοντουρισμό, στην κτηνοτροφία;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικήςαντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι «πρόταση του κόμματος του είναι ηδιαβούλευση με την τοπική κοινωνικά και τους επιστημονικούς φορείς, ηεπανεξέταση της σύμβασης- γιατί δεν μπορεί να προχωράνε επενδύσεις χωρίς όφελοςγια το δημόσιο συμφέρον και με την τοπική κοινωνία απέναντι».

Φορολογική… απορρύθμιση

Ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε τη συζήτηση προκειμένου να αναφερθείστο φορολογικό νομοσχέδιο για να καταγγείλει ότι «ξεγυμνώνει όσους λέγανε ότιτο μνημόνιο έγινε για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις».

«Και μόνο που “έπεσε” η σκέψη για φορολογία 45% σεεισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτειότι στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης. Αυτό το νομοσχέδιο είναιαπορρύθμιση- και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση»,είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούςότι δεν έρχονται στη Βουλή να δώσουν απαντήσεις.

Σε διαθεσιμότητα… η κυβέρνηση

Αναφερόμενος στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, ο κ.Τσίπρας είπε ότι «οι μόνοι που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα είναι αυτή ηκυβέρνηση και αυτοί που τη στηρίζουν».

Για τις ανακοινώσεις για τον Αλέξη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε,επίσης, την κυβέρνηση να μην οδηγεί σε «πρωτοφανή όξυνση» με δηλώσεις και έκανε λόγο για «χυδαία απόπειρα να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης, μεταφέροντας τηχώρα στο 1949».

Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι η επίμαχη ανακοίνωση της ΝΔ σεβάρος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, χαρακτήρισεντροπή την ανακοίνωση και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει τηνκυβέρνηση στον κατήφορο της τεχνητής έντασης.

Επίθεση στα επιχειρηματικά συμφέροντα που στήριξαν το Μνημόνιο

«Είναι μεγάλη ειρωνεία να συζητείται σήμερα ένα θέμα καραμπινάτης διαπλοκής και την ίδια ώρα η εθνική διαπλοκή να έχει βάλει μαύρες πλερέζες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξόρυξη χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα.

"google ad"

«Οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Μνημονίου σήμερα συνειδητοποιούν ότι αυτή η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας, ίσως να αφορά και τους ίδιους και ότι δεν θα τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως είχαν συνηθίσει από το πολιτικό προσωπικό» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας επιχειρηματικά συμφέροντα ότι, «ενώ εδώ και τρία χρόνια έκαναν τη βρώμικη δουλειά συκοφαντώντας κάθε κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, ενώ ισοπέδωσαν τα πάντα και όποιον αντιστάθηκε στην πολιτική του Μνημονίου, τώρα που τους ειδοποιούν και τους απειλούν να τους πάρουν τη δύναμη που είχαν ως σήμερα, τώρα άρχισαν τα δάκρυα και λένε ότι είναι θέμα εθνικής ανάγκης να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους».

«Όταν υμνούσαν την πολιτική της βαρβαρότητας που οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία, η εθνική ανάγκη δεν ήταν οι θέσεις εργασίας, αλλά το μνημόνιο- και τώρα είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν με αφελληνισμό. Και όταν εμείς μιλούσαμε για εθνικοποίηση των τραπεζών μας χλευάζανε και νομίζανε ότι τα λεφτά του ΕFSF θα ήταν σαν τα θαλασσοδάνεια και τώρα διαμαρτύρονται, αλλά είναι αργά για δάκρυα» τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ