15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Τσακίζουμε το φασισμό: 1941 – 2016”: Δεκάδες αντιφασίστες στο κοιμητήριο στο Μάλεμε απέτρεψαν την κατάθεση στεφάνων από τον Σύνδεσμο Ορεινών Καταδρομέων Άνω Φραγγονίας

Ημερομηνία:

Κάθε χρόνο η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και η Υπηρεσία Μέριμνας Γερμανικών Στρατιωτικών Κοιμητηρίων διοργανώνουν εκδήλωση για τη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης στο γερμανικό στρατιωτικό κοιμητήριο στο Μάλεμε. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά.

Δεκάδες πολίτες, πάνω από 80 άτομα, αντιφασίστες και αναρχικοί, συγκεντρώθηκαν έξω από το κοιμητήριο κρατώντας πανό με αντιφασιστικά μηνύματα. Αν και αρχικά είχαμε γράψει ότι η συγκέντρωση σχετιζόταν με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, η στόχευση των διαδηλωτών ήταν αντιφασιστική.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ήθελαν να ακυρώσουν τελείως την εκδήλωση ώστε να υπάρχει πολιτικό κόστος και για τη Γερμανική πρεσβεια, για να γίνει ξεκάθαρο ότι δε γίνεται να ανέχεσαι ανθρώπους και να επιτρέπεις σε εκδηλώσεις, όπως για τη Μάχη της Κρήτης, να συμμετάσχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν το Ολοκαύτωμα, ή το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας και μιλούν εις το όνομα της “Μεγάλης Γερμανίας”.

Τα πανό που αναρτήθηκαν έγραφαν:

 

“Τσακίζουμε το φασισμό: 1941 – 2016”, “Πατρίδα μας η γη”

Τελικά η εκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναγκάστηκαν οι επίσημοι της γερμανικής αντιπροσωπείας να καταφύγουν στο κοιμητήριο από παράδρομο ενώ τελικώς, και υπό το φόβο επεισοδίων, δεν ήρθε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ορεινών Καταδρομέων Άνω Φραγγονίας.

Ο Σύνδεσμος  Ορεινών Καταδρομέων Άνω Φραγγονίας είναι ένας Σύνδεσμος που, όπως έχουμε γράψει και αλλού, έχει συνδεθεί με τη ναζιστική δράση στη Γερμανία.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ορεινών Καταδρομέων της Άνω Φραγγονίας βρίσκεται στην Κρήτη από 17 έως 24 Μαϊου με σκοπό, όπως ανέφεραν σε σχετικό δελτίο τύπου, να τιμήσουν τους Γερμανούς «που μακριά από την πατρίδα και πιστοί στον όρκο και στη σημαία, άφησαν τη ζωή τους για τη Μεγάλη Γερμανία».

Σχετικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ