21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσακαλώτος: Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι περήφανος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που έκανε συμβιβασμούς

Ημερομηνία:

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μεσούσης της πρώτης αξιολόγησης, σε συνέντευξη του λέει ότι έχει χωρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε τρεις… κουβάδες και ζητά από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανοι για τους συμβιβασμούς.

Μιλώντας στο commonality.gr, το site που απηχεί τις απόψεις της εσωκομματικής τάσης των «53» της οποίας είναι μέλος, επεσήμανε ότι αναγνωρίζει την αργή αλλά θετική για την οικονομία πορεία των διαπραγματεύσεων,επισημαίνει δε πως δεν είναι αυτός ο δρόμος για να βγούμε οριστικά από την κρίση, και εστιάζει στην αναγκαιότητα ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού, που θα θέσει θεμέλια για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.

Τους πυλώνες αυτού του σχεδιασμού, καλούμαστε να κουβεντιάσουμε, και να τους κουβεντιάσουμε θεματικά, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το ίδιο το Συνέδριο και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό ενός αριστερού κόμματος και περιμένει από τον εσωτερικό διάλογο, αλλά κυρίως από τη νεολαία, να έρθουν οι τομές εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα οργανωτικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζει εξαρχής, η Αριστερά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει το ιδανικό μοντέλο για ένα αριστερό κόμμα συμμετοχικό και δημοκρατικό.

«Θέλουμε το 2018, κάποιος στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο να είναι περήφανος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που έκανε τους συμβιβασμούς της -να εξηγήσουμε γιατί χρειαζόταν να γίνουν αυτοί οι συμβιβασμοί- αλλά συγχρόνως να είναι περήφανος γιατί κάναμε αυτό για την πρωτοβάθμια υγεία ή κάναμε αυτό για την υγεία ή κάναμε κάτι για τα δικαιώματα, για τον πολιτισμό» λέει.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2008. Και να έχουμε θετικούς ρυθμούς το 2017 και το 2018, δεν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική» προσθέτει και εξηγεί: «Έχω χωρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε τρεις κουβάδες. Ο ένας είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα. Και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα γιατί γρήγορα θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα. Ο δεύτερος είναι αυτά που είναι υπό διαπραγμάτευση -που είναι και οι εργασιακές σχέσεις- τους επόμενους μήνες. Ο τρίτος κουβάς είναι αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε».

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...