16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τσακαλώτος: Σε ένα χρόνο βγαίνουμε από την κρίση

Ημερομηνία:

Για μια διαφορετική ατζέντα για το μέλλον έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του ESM. Όπως σημείωσε “έχουν αλλάξει πολλά. Έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και έχουμε μια συμφωνία για το χρέος. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν από το 2008”

«Μόλις τελείωσε σήμερα η συνάντηση του ESΜ των διοικητών και έχει και ουσιαστικά τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Αύριο θα είναι οι διευθυντές που απλώς θα επικυρώσουν αυτή την απόφαση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που παραμένει», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε αποκλειστική του δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο και προσθέτει:

«Στην προηγούμενή μου συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί εξηγήσαμε ότι έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι, έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και έχουμε μια συμφωνία για το χρέος. Κατανοώ ότι για πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες ακόμη τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα μέτρα και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να είναι όχι μόνο ο χρόνος που βγαίνουμε από την κρίση με ανάπτυξη, αλλά που δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της ανάπτυξης. Τα θέματα της δικαιοσύνης, τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, σε θέματα οικολογικά, γιατί η ανάπτυξη πρέπει να είναι μια τελείως διαφορετική ανάπτυξη από αυτή που είχαμε πριν από το 2008 που μας έφερε στην κρίση και πρέπει να είναι μια ανάπτυξη που να βασίζεται σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο. Και αυτό το μοντέλο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι παρά ένα που σέβεται και τους εργαζόμενους και που εξασφαλίζει ότι όταν θα έρθει η ανάπτυξη τα καλά θα μοιραστούν στους πολλούς, και μια ανάπτυξη που θα σέβεται και το περιβάλλον.

Σε αυτό, είπαμε και με τον Πιερ Μοσκοβισί ότι προσβλέπουμε σε μια συνεργασία όπως είχαμε αλλά με μια διαφορετική ατζέντα για το μέλλον».

news247.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...