27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τσατίστηκαν οι Γερμανοί από την συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

Ημερομηνία:

Δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα. Γιατί επιτίθενται στον Αλέξη Τσίπρα

Κριτική στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα ασκούν Γερμανοί πολιτικοί και κάνουν λόγο για ενδεχόμενο απομάκρυνσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε, μιλώντας  στη Γερμανική Ραδιοφωνία, η ευρωβουλευτής των ΠρασίνωνΡεμπέκα Χαρμς το γεγονός ότι «η Αθήνα τώρα δίνει το μήνυμα ότι θα μπορούσε να φανταστεί και μια πορεία με προσανατολισμό περισσότερο προς την Μόσχα από ό,τι προς τις Βρυξέλλες».

Η κυρία Χαρμς υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας με την επίσκεψή του δημιούργησε μια «ξεκάθαρα φιλορωσική και ξεκάθαρα αντιευρωπαϊκή» ατμόσφαιρα.

Από την πλευρά των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και ο ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ καλούν την Ελλάδα να μην απομονωθεί σε ό,τι αφορά τη σχέση με τη Μόσχα. «Ούτε οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις, ούτε οι ειδικές συμφωνίες με τη Ρωσία θα βοηθήσουν την σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Σέντερ στη σημερινή «Die Welt» και εκτιμά ότι η Αθήνα θέτει λάθος προτεραιότητες και προσπαθεί καθημερινά να θέσει υπό πίεση τους εταίρους της, αλλά, υποστηρίζει, η αλληλεγγύη τους δεν αποτελεί μονόδρομο.

Ο κ. Φέρμπερ, σε συνέντευξή του στην «Augsburger Allgemeine Zeitung» ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει τη ρωσική πρόταση για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, διότι, όπως εκτιμά, εάν η Ρωσία άρει τις κυρώσεις έναντι μεμονωμένων κρατών-μελών της ΕΕ, θα το κάνει επειδή ο Πούτιν θέλει να μπει «σφήνα» μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης (CDU) Έλμαρ Μπροκ ανέφερε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ότι «οι μέχρι στιγμής γνωστές ελληνορωσικές αποφάσεις είναι τυπικά έτσι ώστε να μην παραβιάζουν ευρωπαϊκές αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να παρακολουθηθεί προσεκτικά, μήπως ο (Αλέξης) Τσίπρας με αυτές τις συμφωνίες θέσει τον εαυτό του σε εξάρτηση από τη Ρωσία».

H επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, εκτιμά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή η Ρωσία «δεν μπορεί να είναι σοβαρός εταίρος για την Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει αποτελέσματα με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο κ. Βέμπερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και τονίζει ότι «το προτεταμένο χέρι της ΕΕ είναι εδώ. (Ο Αλέξης Τσίπρας) πρέπει τώρα να το πιάσει».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας του γερμανικού ΚοινοβουλίουΠέτερ Ραμζάουερ, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse» δηλώνει ότι «μετά τις οικονομικές περιπλανήσεις, έρχεται τώρα και ο εκβιασμός της εξωτερικής πολιτικής» και προσθέτει ότι σύμφωνα με την αρχή της CSU, «αλληλεγγύη μόνο έναντι σταθερότητας», ξεπεράστηκε με την επίσκεψη στη Μόσχα η τελευταία «κόκκινη» γραμμή.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ