13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τυφλός Ιάπωνας ιστιοπλόος έγραψε ιστορία: Έκανε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένας Ιάπωνας ιστιοπλόος έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος με απώλεια όρασης που πραγματοποίησε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις του ιστιοφόρου του, σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο.

Ο 52χρονος Μιτσουχίρο Ιουαμότο κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Φουκουσίμα με το 12μετρο ιστιοφόρο του, δύο μήνες μετά τον απόπλου του από την Καλιφόρνια.

Ο Ιουαμότο, που είναι κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε από την αμερικανική πόλη στις 24 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Νταγκ Σμιθ, τον πλοηγό του που τον βοηθούσε δίνοντάς του προφορικά πληροφορίες για το ταξίδι, όπως για την διεύθυνση των ανέμων.

Επρόκειτο για το δεύτερο εγχείρημα του τυφλού ναυσιπλόου να πραγματοποιήσει τον διάπλου του Ειρηνικού, καθώς η πρώτη του απόπειρα πριν έξι χρόνια ήταν σύντομη, διότι το ιστιοπλοϊκό του σκάφος βυθίσθηκε έπειτα από σύγκρουσή του με μία φάλαινα.

“Είμαι πλέον σπίτι μου. Ευχαριστώ”, δήλωσε πανευτυχής ο Ιάπωνας ιστιοπλόος μετά την ολοκλήρωση των 14.000 χλμ ταξιδιού του, μιλώντας στο πρακτορείο Kyodo, το οποίο επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με απώλεια όρασης πραγματοποιεί αυτόν τον άθλο.

Ο θαρραλέος Ιάπωνας, που έχασε το φως του σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε τον διάπλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως για να στηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούν τύφλωση, όπως δημοσίευσε και ο ίδιος στο Ιντερνέτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...