14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τ. Βάμβουκας: Αλλάζουμε τον τρόπο κυκλοφορίας στην πόλη μας. Εντός πλάνου της δημιουργίας ποδηλατόδρομου και η οδός Σκαλίδη – Δράσεις στην οδό Τζανακάκη για τη “βιώσιμη κινητικότητα” | Φωτός

Ημερομηνία:

Δράσεις στην οδό Τζανακάκη για τη “βιώσιμη κινητικότητα”.

“Ο τρόπος που θα κυκλοφορούμε πλέον στα Χανιά, στην πόλη μας, πρέπει να αλλάξει και θα πρέπει να αλλάξει και η συνείδησή μας. Ο Δήμος Χανίων προχωράει σε έργα βιώσιμη αστικής κινητικότητας. Η φιλοσοφία μας αλλάζει. Θέλουμε λιγότερο αυτοκίνητο στην πόλη, μεγαλύτερα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες. Δεν είναι “θα” αλλά είναι ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει από το Δήμο Χανίων”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με σειρά δράσεων, που έλαβε χώρα στην οδό Τζανακάκη τοι Σάββατο (6/10) το πρωί.

Σύνθημα της εκδήλωσης αυτής ήταν η “Βιώσιμη κινητικότητα”. 

Οι δράσεις περιελάμβαναν διαγωνισμούς με ποδήλατα, πατίνια, θεατρικό παιχνίδι, κ.α., ενώ παρουσιάστηκε ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος και οι παρεμβάσεις, που προωθούνται στη συγκεκριμένη οδό. Στόχος των δράσεων είναι η υποστήριξη των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Τ. Βάμβουκας: “Ποδηλατόδρομος και η οδός Σκαλίδη”

Ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος, το έργο του οποίου θα ξεκινήσει σε περίπου ένα έτος (βάσει προγραμματισμού) θα ξεκινά από την οδό Στρ. Τζανακάκη και θα καταλήγει στην οδό Πειραιώς, στη Νέα Χώρα.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας έδωσε την σχετική είδηση, “ο αρχικός σχεδιασμός δημιουργίας ποδηλατόδρομου ξεκινούσε από την οδό Τζανακάκη και έφτανε μέχρι την οδό Χάληδων και δεν συμπεριελάμβανε την οδό Σκαλίδη. Υπήρχε ένα πρόβλημα που εμπόδιζε να συμπεριληφθεί η οδός Σκαλίδη στο πλάνο μας για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου. Το πρόβλημα πλέον λύθηκε και η οδός Σκαλίδη συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο έργο που θα φτάνει μέχρι την Νέα Χώρα. Σε δεύτερο επίπεδο μάλιστα, έχουμε προγραμματίσει η συγκεκριμένη διαδρομή να έχει “επιστροφή” από την Νέα Χώρα στην οδό Τζανακάκη”.

"google ad"

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε, “ο Δήμος Χανίων έχει αναθέσει μελέτη σε ειδικούς συγκοινωνιολόγους, οι οποίοι θα κάνουν τις σχετικές υποδείξεις για έργα που θα κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμα καλύτερη, στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας. Το μοντέλο διευκόλυνσης του Ι.Χ. έχει ξεπεραστεί. Μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ακόμα καλύτερη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...