15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τ. Βάμβουκας: “Πρέπει τα κτίρια, που συνδέονται με την ιστορία της πόλης να διατηρούνται, όμως τα συγκεκριμένα δε μπορούσαν άλλο”

Ημερομηνία:

“Οι εργασίες, που εκτελούνται, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας του Δήμου μας, ώστε να ευπρεπιστεί η πόλη, να απαλλαγεί από σχολάζοντα περίπτερα και παραπήγματα ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σήμερα, Δευτέρα 10/12/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την αυτοψία των εργασιών κατεδάφισης των επτά παλαιών κτιρίων της οδού Σήφακα, που εφάπτονταν στο Βυζαντινό Τείχος.

“Στη συγκεκριμένη οδό υπήρχαν για δεκαετίες τα συγκεκριμένα κτίρια, που παρέμεναν αχρησιμοποίητα, επικίνδυνα και ρυπογόνα για τη ζωή της πόλης μας”, παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι “τα Μαχαιράδικα” ήταν μια γειτονιά, που φιλοξένησε μια παραδοσιακή τέχνη, ενώ υπάρχουν θύμισες, που δεν πρέπει να εξαφανιστούν, με ορισμένα κτίρια, που έχουν ανακαινιστεί.

“Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πόλη μας διεκδικεί από το παρελθόν την ένταξή της στην UNESCO, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε επίσης ότι είναι σωστό να αποτυπώνουμε το περίφημο παλίμψηστο, δηλαδή να στηρίζουμε την αποτύπωση όλων των περιόδων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό, όταν κατεδαφίζουμε, να το κάνουμε με σύνεση, καθώς η πόλη μας κατά το παρελθόν έχει χάσει δείγματα νεώτερης αρχιτεκτονικής, όπως το εργοστάσιο της ΑΒΕΑ, το Λιμενικό Περίπτερο, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για άλλα νεώτερα κτίσματα.

“Πρέπει τα κτίρια, που συνδέονται με την ιστορία της πόλης να διατηρούνται με τρόπο συγκεκριμένο και οργανωμένο. Τα συγκεκριμένα κτίσματα εδώ δεν μπορούσαν να παραμείνουν άλλο, είχαν εγκαταλειφθεί και ο Δήμος πολύ σωστά έκανε να αναλάβει αυτή την υποχρέωση του Υπουργείου Πολιτισμού, την οποία λόγω έλλειψης πόρων δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας”, κατέληξε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, συντονίζοντας την εξέλιξη των εργασιών.

[youtube url=”https://youtu.be/733iPljRkrU”]

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στο σημείο ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων από την όδο Ποτιέ ως την οδό Δασκαλογιάννη.

-Η κυκλοφορία μέσω της οδού Κατρέ εκτρέπεται προς την οδό Ποτιέ, πέραν του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας, που ισχύει (7.00-11.00).

-Η είσοδος στην οδό Κανεβάρω επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής.

-Aπαγορεύεται η στάση, η στάθμευση και η είσοδος οχημάτων στην οδό Δασκαλογιάννη.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=lee8tm_BUPQ”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...