25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ: Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των Χανιωτών από τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων, όμως μην ενισχύσουν αντιδραστικές απόψεις

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή νομού Χανίων του ΚΚΕ αναφέρεται στην αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στους Χανιώτες η επιβολή περιοριστικών μέτρων και ζητά την άμεση στήριξή τους:

Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των Χανιωτών για την ταφόπλακα που βάζουν στο εισόδημα τους τα  περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης  δεν πρέπει να ενισχύσει  αδιέξοδες αντιδραστικές απόψεις που εκφράζουν όσοι  είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση τους.

Τώρα χρειάζεται να βγουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα και είναι ώρα να  μαζικοποιηθούν οι διεκδικητικοί αγώνες  μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τους αγωνιστικούς φορείς του κινήματος..

Γιατί από την αρχή της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων έκανε λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για λογαριασμό των τουρ οπερέιτορ, των αεροπορικών εταιριών και των μεγαλοξενοδόχων, ενώ προκλητικά συνεχίζει να κουνά το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη της νεολαίας και των εργαζομένων. Προκλητικά μοιράζει δις στους μονοπωλιακούς ομίλους για την διατήρηση της κερδοφορίας τους, για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, για μαζικά τεστ και μέτρα προστασίας στα σχολεία και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για τις επιπτώσεις των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στα Χανιά.

Να τις αναλάβει τώρα χωρίς περιστροφές στηρίζοντας με ουσιαστικά μέτρα την Υγεία και την επιβίωση τους.

Να μην μείνει κανένας χωρίς εισόδημα.

Σήμερα πρέπει να οργανωθεί η πάλη για:

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα Κέντρα  Υγείας και τα νοσοκομεία. Άνοιγμα των προβλεπόμενων κρεβατιών ΜΕΘ τώρα.

–  Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγείας και ασφάλειας.

-Να να αυξηθούν τα δρομολόγια ΜΜΜ

– Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας και να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι όσοι εργάζονταν, ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας και το επάγγελμα σε επιχειρήσεις 12μηνης και εποχικής λειτουργίας.

– Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εποχιακές επιχειρήσεις, ακυρώνοντας όσες απολύσεις έγιναν και να απαγορευτούν άλλες για το επόμενο διάστημα.

– Να διασφαλισθεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων με βάση τις ΣΣΕ καταργώντας την εκ περιτροπής εργασία.

"google ad"

– Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για το 2020-2021 χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να αρχίσουν να δουλεύουν. Για όλο το διάστημα των μέτρων να μην χρεώνονται οι καταναλώσεις σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, να απαλλάσσονται από οφειλές σε εφορία και τράπεζες, να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί.

– Να επανενταχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2019, ώστε οι προβλεπόμενες αναστολές να έχουν ένα στοιχειώδες αντίκρισμα.

– Να απαλλαγούν από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες που επιβλήθηκαν τα μέτρα αναστολής, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

-Να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών (για τραπεζοκαθίσματα κλπ) για τους μήνες που ισχύουν έκτακτα μέτρα.

– Να εξασφαλιστούν φτηνότερα τιμολόγια και να απαγορευτούν οι διακοπές για ρεύμα, νερό κλπ για τους επόμενους μήνες. Να απαγορευτούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, για όλους, καταρχήν μέχρι το τέλος του χρόνου.

– Να παραγραφεί μέρος των ήδη συσσωρευμένων χρεών σε εφορία και τράπεζες, καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και μέρος του κεφαλαίου.

– Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο πρόγραμμα “επιστρεπτέας προκαταβολής” χωρίς πολυδαίδαλες διαδικασίες, υποχρεώσεις καταβολής ΦΠΑ κλπ, προσθέτοντας σε αυτό και τους α/α χωρίς προσωπικό.

– Να αποδοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους όσους δεν καταφέρουν να ανοίξουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, χωρίς προϋποθέσεις που οδηγούν στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας τους από αυτό.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...