14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τo Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στα Χανιά

Ημερομηνία:

Από τις 13 έως τις 20 Ιανουαρίου 2019, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, θα προβληθούν οι ταινίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Εδώ και 20 πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’.

Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Αυστραλία, καθώς και αρκετές δεκάδες ακόμη, πόλεις της Ελληνικής Περιφέρειας, έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ατέρμονου ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.

Η θέση του Φεστιβάλ στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση, συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Τα Χανιά, για 21η συνεχή χρονιά, έχουν εντάξει στις πολιτιστικές τους δραστηριότητες την προβολή του συνόλου του 41ου Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ Δράμας.

Έτσι, σε οκτώ μέρες: 65 ταινίες μικρού μήκους, από 69 σκηνοθέτες, με συνολική διάρκεια περισσότερες από 18 ώρες καθαρού φιλμικού χρόνου, περιμένουν τη θέασή σας, τη μαζική σας συμμετοχή στην αίθουσα, αλλά και συνάμα την αυστηρή σας κριτική. Γιατί μόνο μέσα από την αληθινή και καλοπροαίρετη ματιά, ο κινηματογράφος προχωράει με σταθερό βήμα προς το μέλλον, που ακόμη κι αν αυτό, διαγράφεται γκρίζο και μάταιο στο γεωπολιτικό του χώρο, εντούτοις αφήνει ανέπαφη τη φαντασία και την προκλητικότητα των δημιουργών της περίφημης 7ης Τέχνης.

Συνδιοργάνωση :
Δήμος Δράμας | Φεστιβάλ Δράμας
Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Τo Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.. ταξιδεύει
13-20 Ιανουαρίου 2019
Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου
Ώρα έναρξης προβολών : 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Δείτε το Πρόγραμμα προβολών πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...