13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υπέρμαχοι της Δημοκρατίας και της Αλήθειας;

Ημερομηνία:

Γράφει ο Ανδρέας Σπανουδάκης

Την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στην Παλαιόχωρα ο ποταμίσιος κ. Θεοδωράκης συνοδευόμενος απο τους υποψήφιους βουλευτές των Χανίων του Ποταμιού Δάφνη Μανουσάκη, Γιώργο Μαρακάκη, Μανώλη Νικολούδη και Νίκη Φτυλικάκη, την Βουλευτής Β’ Αθήνας Αντιγόνη Λυμπεράκη, τον υπεύθυνο Τομέα Ασφάλισης του Κινήματος Πλάτωνα Τήνιο, αντιδήμαρχοι και στελέχη τοπικών φορέων καθώς και ο Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Κατά την πολύωρη συζήτηση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Libyan Princess, πολλοί ρώτησαν τον κ. Θεοδωράκη γιατί “δεν διαψεύδει τα ΨΕΜΑΤΑ που κυκλοφορούν για το Ποτάμι”. «Γιατί εμείς έχουμε σοβαρότερες δουλειές να κάνουμε» είπε και πρόσθεσε: «Οι δικοί τους μηχανισμοί όλα αυτά τα χρόνια μόνο ψέματα κατασκεύαζαν, καμία λύση. Και όντως οι υπάλληλοι τους ήταν πολύ παραγωγικοί σε ό,τι αφορά το Ποτάμι.”

Γιατί να διαψεύσει (το παρουσιάζουν ως ψευδές) ένα ψέμα ο κ. Θεοδωράκης; Που ξανακούστηκε να ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ τα ΨΕΜΑΤΑ; (διαψεύδω: υποστηρίζω, δηλώνω με λόγια και πράξεις ότι κάτι είναι ψέμα), (ψέμα: η λέξη που λέγεται απο κάποιον με σκοπό να πείσει το κοινό του ότι είναι αληθής, ενω γνωρίζει ότι είναι αναληθής με τελικό σκοπό την πλάνη). Τόσο προκλητικά, απροσχημάτιστα και απροφάσιστα, με έλλειψη σεβασμού προς τους ανυποψίαστους παρευρισκομένους ήταν ΣΤΗΜΕΝΕΣ οι ερωτήσεις; Γελοία καμώματα απο νεόκοπους πολιτικούς που θέλουν να περάσει η χώρα μας “σε μια νέα εποχή αλήθειας!!!”.

Ο ποταμίσιος κ. Θεοδωράκης – όπως ομολογεί – είναι επικεφαλής ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και όχι ΚΟΜΜΑΤΟΣ!! Οι κοινωνιολόγοι ορίζουν το Κίνημα ως την έκφραση των δυναμικών τάσεων της κοινωνίας. Ο φασισμός και ο ναζισμός ορίζονται πάντα και πρώτα ως Κινήματα και δευτερευόντως ως κόμματα. Κατά μια εκδοχή – όπως αναφέρεται σε σχετική αρθρογραφία – η έννοια του Κινήματος συνίσταται στο ότι αποπολιτικοποιεί την έννοια του λαού. Έτσι το Κίνημα γίνεται η κυρίαρχη πολιτική έννοια όταν η δημοκρατική έννοια του λαού, ως πολιτικού σώματος, τελεί υπο κατάρρευση. ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!!!) η Δημοκρατία (παραδοσιακά σημαίνει να θεωρούμε το λαό ως πολιτικό σώμα) ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ(!!!) όταν προκύπτουν Κινήματα.

Δεν είναι σκοπός μου με το παρόν να προσδιορίσω το Κίνημα του κ. Θεοδωράκη ως φασιστικό και ναζιστικό μόρφωμα. Πιστεύω, ότι ο ίδιος και οι συνυποψήφιοί του, ως υπέρμαχοι της Δημοκρατίας και της Αλήθειας (είμαστε σε προεκλογική περίοδο) θα απαντήσουν με τόλμη, γενναιότητα και παρρησία στο ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις φρικαλεότητες, τον σκοταδισμό την βαρβαρότητα, τις λεηλασίες του εθνικού, ορυκτού και αρχαιολογικού πλούτου της χώρας μας απο τα φασιστικά και ναζιστικά καθάρματα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στην Κίσαμο αλλά και στην Κρήτη; Θα επισκεφθούν τα ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ προκειμένου να δώσουν πειστική απάντηση γιατί το κόμμα τους ΔΕΝ συμμετέχει στην Διακομματική της Ελληνικής Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις;

germaniko pouli

Τέλος, θα πρέπει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κισάμου που συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια απο την σφαγή στη Μαλάθυρο απο τους Γερμανούς, να δηλώσει ξεκάθαρα και δημόσια ότι μπορεί να συναγελάζετε και να χαριεντίζεται (για λόγους ψηφοθηρικούς;) με τον κ. Θεοδωράκη απο τον Δραπανιά, όμως, θεωρεί ως κατάπτυστη και προσβλητική την συμπεριφορά του Θεοδωράκη να ταυτίζεται με τους Γερμανούς στο θέμα των αποζημιώσεων. Διαφορετικά θα κατηγορηθεί για θεατρινισμό, υποκρισία, ανειλικρίνεια και απιστία σε βάρος των παρευρισκομένων απογόνων των θυμάτων των ναζί στην επετειακή εκδήλωση.

Εν κατακλείδι, μια σημαντική πρόταση: Να αναλάβουν πρωτοβουλία οι αιρετοί άρχοντες του Νομού, για να τοποθετηθεί στο σημείο όπου υπήρχε η “αρχιτεκτονική του θανάτου”, δηλαδή το Γερμανικό Πουλί στην Παρηγοριά, ένα αντίγραφο του Στύλου των Εκτελέσεων που φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο της Κρήτης πάνω στον οποίο άφησαν την τελευταία τους πνοή εκατοντάδες αγωνιστές. Τον Αύγουστο του 1942 επισκέφθηκε τα Χανιά ο Γεώργιος Τσολάκογλου ως πρωθυπουργός διορισμένος απο τους Γερμανούς την κατοχική περίοδο και κατέθεσε στεφάνι στο Γερμανικό Πουλί υπέρ των πεσόντων Γερμανών.

Ας αποτελέσει το μνημείο του Στύλου των Εκτελέσεων την οφειλόμενη και σε εκκρεμμότητα απάντηση στους Γερμανοτσολιάδες και Πεμπτοφαλλαγγίτες που βρίσκονται “εντός των τειχών!!!”. Ας εξαγνίσουμε το σημείο απο τη ρυπαρότητα που επι δεκαετίες προκαλούσε “το κακό πουλί” με το Ιερό Σύμβολο του Πατριωτισμού, της Θυσίας, της Ελευθερίας!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...