21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπέροχη πρωτιά για την Κρήτη στην αύξηση των υιοθεσιών

Ημερομηνία:

Σε 393 ανήλθαν το 2017 οι πράξεις υιοθεσίας στην Ελλάδα, για να παρουσιάσουν αύξηση 77,8% σε σύγκριση με τις 221 πράξεις το 2016, βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η μεγαλύτερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή των Νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης (93,8%), καθώς και στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Αττικής (93,2%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2017 οι υιοθεσίες θηλέων ανήλθαν σε 198 πράξεις, ενώ οι υιοθεσίες αρρένων ανήλθαν σε 187 πράξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 75,2% και 76,4%, αντίστοιχα.

Οι θετοί γονείς, κατά κύριο λόγο, είναι δύο σύζυγοι και στην κατηγορία αυτή παρουσιάστηκε αύξηση 87,4% στις πράξεις υιοθεσίας. Η μεγαλύτερη αύξηση όμως, κατά 162,5%, παρατηρήθηκε στις υιοθεσίες από θετούς γονείς που είναι σύζυγοι του ενός βιολογικού γονέα.

Όσον αφορά στη νομική κατάσταση των βιολογικών γονέων των υιοθετηθέντων τέκνων, τη μεγαλύτερη κατηγορία αποτελούν τα τέκνα που γεννήθηκαν εκτός γάμου, όπου παρατηρήθηκε αύξηση κατά 208,3% σε σχέση με το 2016. Ενώ σχετικά με την ηλικία των υιοθετηθέντων, η πλειονότητα (57,8%) των πράξεων υιοθεσίας αφορούσε σε τέκνα της ηλικιακής ομάδας 0- 5 ετών, με τη μεγαλύτερη αύξηση, πάντως, σε σχέση με το προηγούμενο έτος να σημειώνεται στην ηλικιακή ομάδα 6- 10 ετών (140%).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...