19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του βιοϊατρικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας Βάμου και Κανδάνου

Ημερομηνία:

Τα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) στα Χανιά επισκέφθηκε προχθές 18 Μαΐου η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, όπου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ ΑΕ, κ. Παπαδογιάννη, υπέγραψαν τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού του βιοϊατρικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας Βάμου και Κανδάνου. Πρόκειται για έργα τα οποία εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, τον Αύγουστο 2019 σε συνέχεια της κατάθεσης από την προηγούμενη διοίκηση της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας των σχετικών φακέλων.

H υπογραφή αυτή σηματοδοτεί τη συνέχιση των διαδικασιών προμήθειας, προκειμένου ο συγκεκριμένος εξοπλισμός να εγκατασταθεί στα εν λόγω Κέντρα Υγείας εντός του 2020.

Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τα Κέντρα Υγείας Βάμου και Κανδάνου και αφορούν στην προμήθεια για κάθε Κέντρο Υγείας ενός ψηφιακού, σύγχρονου ακτινολογικού συγκροτήματος και δύο κλιβάνων αποστείρωσης κατάλληλων για αποστείρωση υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού. Με την προμήθεια του σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμού, θα καταστεί εφικτή η αντικατάσταση του υπάρχοντος πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των Κ.Υ. Βάμου και Κανδάνου και η ποιοτικότερη, πληρέστερη και ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους εξυπηρετούμενους πολίτες.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Μπορμπουδάκη δήλωσε «Η υπογραφή αυτή επισφραγίζει τη διαχρονική συνεργασία της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, επιβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και συνέπεια. Αναγνωρίζοντας τις καλές πρακτικές, προχωράμε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Στόχος μας μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, λόγω της πανδημίας, είναι να αισιοδοξούμε και να σχεδιάζουμε μαζί ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...