20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Υπογράφηκε η σύμβαση για τους πρόσφυγες στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στη Λότζια βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, για την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους τοπικούς φορείς, σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας και στέγασης των προσφύγων στην Κρήτη.

Η σύμβαση υπογράφεται από τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας, Φιλίπ Λε Κλερκ, και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Το παρών έχουν δώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, κ. Μανώλης Κοκοσάλης, καθώς και οι βουελευτές του Ηρακλείου, κ. Νίκος Ηγουμενίδης και κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Μουζάλας εκθείασε τους Κρητικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έχουν ανοιχτή καρδιά και μυαλό.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κ. Φιλίπ Λε Κλερκ, επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Περιφέρειας, των δήμων, και των φορέων της Κρήτης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι το προσφυγικό αποτελεί εθνικό ζήτημα και η ΠΕΔ Κρήτης διάσφάλισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υλοποίησή του.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ.  Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι οι φορείς της Κρήτης, ανέλαβαν την ευθύνη τους και τώρα πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει τις δικές της.

Τί προβλέπει το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα αφορά την ενοικίαση 125 σπιτιών, σε επίπεδο Κρήτης ενώ στις δομές οι οποίες θα δημιουργηθούν, αναμένεται να απασχοληθούν έως και 50 άτομα.

Ο προϋπολογισμός του είναι 1.760.000 ευρώ και είναι 12μηνης διάρκειας, ενώ στη σύμπραξη, θα μετέχουν η Αναπτυξιακή Πλοηγός Ηρακλείου, ΑΚΟΜΜ από το Ρέθυμνο, η Αναπτυξιακή Λασιθίου και η σύμπραξη Χανίων ενώ την ευθύνη για την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος, έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί για τα σπίτια και ξενοδοχεία, τα οποία θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, ενώ έχουν προκηρυχθεί 15 θέσεις εργασίας για τις δομές φιλοξενίας στο Ηράκλειο.

candianews.gr

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ