17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Υπογραφές για γαμήλιο τουρισμό από την Κίνα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη του… κινέζικου γαμήλιου τουρισμού ανοίγονται για το Ρέθυμνο μετά την συμφωνία που υπέγραψαν φορείς του Ρεθύμνου με φορείς της επαρχίας Γουεν Τζο στην Κίνα πριν μία εβδομάδα. Είναι η πρώτη επίσημη – μεταξύ φορέων και θεσμικών παραγόντων – συμφωνία που υπογράφεται ανάμεσα σε πόλεις των δύο χωρών, όπως είπε στον Team FM η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ και της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη, που επισκέφθηκε την ασιατική χώρα και συμμετείχε στις διαβουλεύσεις.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας πολυετούς διαδικασίας, είπε η κα Μπιρλιράκη, που πλέον μπορεί να αρχίσει να αποδίδει καρπούς, πιθανότατα μάλιστα από την ερχόμενη άνοιξη.

Η συμφωνία αφορά την δημιουργία τουριστικών πακέτων γαμήλιου τουρισμού, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αχανή, ασιατική χώρα και αποτελεί ένα πολύ ευοίωνο οικονομικά τομέα για την Ελλάδα και το Ρέθυμνο.

Η κα Μπιρλιράκη περιέγραψε τι ζητούν οι κινέζοι και τι είναι αυτό που περιμένουν να βιώσουν σε μία χώρα σαν την Ελλάδα και σε μία περιοχή σαν το Ρέθυμνο. «Η κινεζική περιοχή αυτή έχει ανθρώπους που έχουν μελετήσει την Ελλάδα και την Κρήτη και οι άνθρωποι της κυβέρνησης τους, αλλά και οι επιχειρηματίες μας έστειλαν μία πρόσκληση και ζήτησαν να κάνουμε μία συνεργασία. Θέλουν να στέλνουν πακέτα γαμήλιου τουρισμού, είτε για γάμους είτε για γαμήλιο ταξίδι. Αυτό που τους ενδιαφέρει πιο πολύ είναι ένας τουρισμός, που συνδυάζει αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής τους μαζί με τους δικούς τους, συγγενείς και φίλους, και με δικά τους συνεργεία να φτιάξουν ένα περιβάλλον που θα το «μεταφέρουν» στην Κίνα. Δηλαδή, ερχόμενοι εδώ έχουν συνήθως τους δικούς τους δημοσιογράφους, φωτογράφους, ακόμα και σκηνογράφους καμιά φορά.

Ξέρουν ότι η Ελλάδα διαθέτει στελέχη με πείρα στον τουρισμό. Το επόμενο βήμα είναι να έρθουν οι παράγοντες του Επιμελητηρίου Γαμήλιου Τουρισμού της Γουέν Τζου Σίτι, θα μιλήσουν με τους δικούς μας φορείς, το επιμελητήριο και επαγγελματίες και θα ξεκινήσουν μία συνεργασία στο δια ταύτα, που θα αφορά συγκεκριμένες επιχειρήσεις, πακέτα, εκδρομές, καταστήματα», είπε η κα Μπιρλιράκη.

Οι Κινέζοι εκτιμούν πολύ τον ελληνικό πολιτισμό και θέλουν να ζήσουν εμπειρίες και στην σύγχρονη ζωή των Ελλήνων. Αυτό αναζητούν και σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, το Ρέθυμνο μπορεί να τους το προσφέρει: «Υπάρχει σεβασμός κι εκτίμηση στον πολιτισμό της Ελλάδας, και τον αρχαίο και τον σύγχρονο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο πολιτισμός, εμπειρίες σύγχρονου Έλληνα και δράσεις, όπως ακόμα και το μάζεμα της ελιάς, ή τουρισμός με γευσιγνωσίες, αγροτουρισμός, επίσκεψη σε φάρμες και βέβαια τους ενδιαφέρει πάρα πολύ το σκηνικό που εμείς προσφέρουμε, αυτό το βαθύ γαλάζιο και της θάλασσας και του ουρανού. Το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ότι έρχονται συνήθως στη μεσαία και τη χαμηλή σεζόν.

Το καλοκαίρι τους Κινέζους δεν τους ενδιαφέρει. Δεν τους αρέσει πολύ το καλοκαίρι και δεν θέλουν πολυκοσμία σε αυτό το συγκεκριμένο γεγονός. Αν έρχονται εδώ σε συνδυασμό με τους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες, θα υπάρχει μία συνεννόηση για το πώς θα γίνουν εκδηλώσεις, εκδρομές και διαμονές όσο το δυνατόν καλύτερα για να συλλέξουν εμπειρίες στην σύγχρονη Κρήτη.

Άρα για μας το να έρθουν κάποια γκρουπ από τον Οκτώβρη μέχρι Δεκέμβρη και από Φεβρουάριο μέχρι Μάρτιο – Απρίλιο, που θα είναι αρκετά πολυπληθή και τα οποία θα δίνουν δουλειά σε διάφορες κατηγορίες επιχειρηματιών του τόπου μας, είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και το κυνηγάμε χρόνια.

Το Ρέθυμνο και η Κρήτη έχουν δουλέψει αρκετά για να είναι πλέον μία αναγνωρίσιμη περιοχή σε έναν χάρτη τουλάχιστον μίας μεγάλης πόλης της Κίνας», συνέχισε η κα Μπιρλιράκη.

Περιέγραψε, δε, το «σκηνικό» της καθημερινότητας σε μία μεγάλη πόλη, όπως αυτή των εννέα εκατομμυρίων που επισκέφθηκε η κα Μπιρλιράκη και αιτιολόγησε γιατί οι Κινέζοι τουρίστες αναζητούν να ξεφύγουν φτάνοντας στην Ευρώπη και την Ελλάδα. «Έχουν μία ομίχλη που σκεπάζει την περιοχή τους κι ένα νερό που είναι λάσπη. Όσο όμορφο κι αν είναι το περιβάλλον τους, είναι ένα όμορφο περιβάλλον, που σε καταθλίβει και σε συνδυασμό με αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων που κινούνται συνεχώς, όλο αυτό σε κάνει να θες να ξεφύγεις, να πας σε μέρη πιο ζωντανά, πιο καθαρά, πιο ευχάριστα».

Εκτιμάται ότι από την ερχόμενη άνοιξη θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα: «Είναι πιθανό, αυτό πιστεύουν οι επιχειρηματίες που ασχολούνται, ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πακέτα. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αφίξεις για επιχειρηματικά θέματα και θέλουμε να ελπίζουμε ότι από την ερχόμενη άνοιξη θα αρχίσουμε να έχουμε τα πρώτα γκρουπς».

goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...