14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Δήμου Χανίων – Φορέα Πολιτισμού Ρ.Ι.Κ.

Ημερομηνία:

Η δημιουργία ενός άτυπου νησιωτικού πολιτιστικού δικτύου, που θα επικεντρώνεται στην προστασία, ανάδειξη, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και του πολιτισμικού προϊόντος των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας περιλαμβάνεται στους στόχους του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που υπεγράφη χθες, Τρίτη 31/8/2016, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Θανάση Τσώκο.

“Ήταν μεγάλη η χαρά μας να υποδεχτούμε στο Δημαρχείο την αντιπροσωπεία των αδελφών μας Κυπρίων, με σκοπό να υπογράψουμε ένα πολιτιστικό πρωτόκολλο συνεργασίας για την ενδυνάμωση της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας ενισχύονται οι πολιτιστικές ανταλλαγές, αλλά και η οικονομία των δύο νησιών.

“Τα Χανιά είναι γνωστό ότι έχουν πολύ στενούς δεσμούς με την Κύπρο, καθώς ο Δήμος μας έχει αδελφοποιηθεί με Δήμους της Μεγαλονήσου, υπάρχει η αεροπορική σύνδεση, που μας βοηθάει, ενώ ανταλλαγές πραγματοποιούνται και στον εκπαιδευτικό τομέα, μέσω των Πανεπιστημίων μας. Αναπτύσσουμε την εξωστρέφεια μας, ενώ παράλληλα επικοινωνούμε καλύτερα με τις περιοχές, που συμμετέχουν στο εν λόγω δίκτυο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας. 

“Στόχος είναι η ανταλλαγή ιδεών και η ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες θα ενδυναμώσουν την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα δύο νησιά. Είναι σημαντική αυτή η ανταλλαγή, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, που βιώνουμε όλοι μας”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ρ.Ι.Κ., Θανάσης Τσώκος.

Της υπογραφής του Πρωτοκόλλου, ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 1866 η κοινή εκδήλωση Δήμου Χανίων – Φορέα Πολιτισμού Ρ.Ι.Κ.με τίτλο: “Κύπρος – Κρήτη αδελφάδες πρώτες…”, στην οποία συμμετείχαν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα τόσο από την Κύπρο, όσο και από τα Χανιά. Η εκδήλωση εντασσόταν στη δέσμη των παράλληλων δράσεων του «Αγροτικού Αυγούστου 2016».

Σημειώνεται ότι στην αντιπροσωπεία του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο Γενικός Διευθυντής, οι Διευθυντές Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, Παραγωγοί προγραμμάτων, καλλιτεχνικά και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα από την Κύπρο, ακροατές και τηλεθεατές του Ρ.Ι.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ