19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υποψήφιος στο Ηράκλειο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: “Θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα του νησιού”

Ημερομηνία:

Από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πραγματοποίησε απόψε ομιλία στο κινηματογράφο «Αστόρια» του Ηρακλείου.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως εμείς φέραμε την εθνική συμφιλίωση, απλώσαμε το χέρι σε όλους, ενώ είπε πως θα είναι υποψήφιος στο νομό Ηρακλείου.

«Τώρα οι Κρητικοί θα ψηφίσουν ΝΔ και θα έχουν πρωθυπουργό Ηρακλειώτη, Κρητικό, που μετά το ’93 η Κρήτη δεν είχε πρωθυπουργό. Γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Να ζητήσω από όλους τους Κρητικούς φίλους να έρθουν να ψηφίσουν ΝΔ να αποδείξουμε ότι εμείς οι Κρητικοί μπορούμε να ενωθούμε και να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα που την έφερε η Αριστερή μελαγχολία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης με το πλήθος που βρισκόταν στο “Αστόρια” να ξεσπά σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι στο νομό μου, στην πατρίδα μου, να βρίσκομαι με τους αγαπημένους μου φίλους. Όλοι και όλες μαζί, μπορούμε να πάμε μπροστά την Ελλάδα.

Μπορούμε να ενώσουμε και πάλι του Έλληνες. Από την Κρήτη λοιπόν, την πατρίδα των Βενιζέλων και των Μητσοτάκηδων, θέλω να επαναλάβω ότι η ΝΔ πάνω απ’ όλα βάζει τα συμφέροντα του έθνους.

Έλεγε, και όλοι θυμόμαστε, πως θα παίζει νταούλια και λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Τον ρωτούμε ήμερα, τα πίστευε αυτά που έλεγε ή προσπαθούσε να εξαπατήσει τον κόσμο και να εξαγοράσει τους ψήφους. Σήμερα μπορεί να ξανάρθει στο Ηράκλειο που σήμερα δεν τόλμησε να έρθει να τα ξαναπεί;», επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε παράλληλα πως «εμείς φέραμε την εθνική συμφιλίωση και κρατήσαμε την χώρα στην ευρωζώνη» ενώ τόνισε πως «δεν χαρίζουμε σε κανέναν το χαρτί της Ευρώπης».

Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης από το Ηράκλειο ζήτησε εντολή από τον ελληνικό λαό «για μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία για τα επόμενα 10 χρόνια».

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε και για την φορολογία των αγροτών τονίζοντας πως «οι φορολογικές επιβαρύνσεις στους αγρότες δεν γίνονται δεκτές όπως τις έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα το ξαναδούμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε ισοδύναμα».

Ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης και τους λόγους που έχουν μπλοκάρει.

Ανέφερε τον ΒΟΑΚ αλλά και το αεροδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την περίοδο 1990-93 είχε συζητηθεί τότε το θέμα του αεροδρομίου Ηρακλείου και «σήμερα που είναι 2015 αυτό και πάλι συζητάμε». Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε συγνώμη από τον λαό της Κρήτης επειδή η ΝΔ δεν είχε τρέξει τα μεγάλα έργα.

«Εγώ σας ζητώ ένα μεγάλο δημόσιο συγνώμη γιατί δεν τρέξαμε τότε τα έργα και δεν κάναμε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι εφόσον στις 20 Σεπτεμβρίου εκλεγεί μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό την ΝΔ «θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα του νησιού».

"google ad"

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...