21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υποψήφιος στο Ηράκλειο ο Γιώργος Παπανδρέου;

Ημερομηνία:

Στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γιώργος Παπανδρέου ως αρχηγός κόμματος έχει δικαίωμα να κατέβει και σε δεύτερη περιφέρεια και αφού η πρώτη θα είναι η Β’ Αθήνας, η δεύτερη θα είναι το πάλαι ποτέ “κάστρο” του ΠΑΣΟΚ, το Ηράκλειο Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, πέραν της συγκεκριμένης πληροφορίας, στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο Φραγκίσκος Παρασύρης και άλλα τοπικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται σε άλλες ισχυρές υποψηφιότητες στην Κρήτη, όπου βασικός υποστηρικτής του εγχειρήματος είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης.

Όπως αναφέρει το “ΕΘΝΟΣ” οι παπανδρεϊκοί επιμένουν ότι εξασφαλίζουν ισχυρές δυνάμεις, εκτός από την Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα, στην πολυπληθέστερη και κρίσιμη εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας. Εκεί εκτός από τους κ. Μωραΐτη και Καρχιμάκη ακούγεται έντονα ότι θα υπάρξουν υποψηφιότητες-εκπλήξεις. Για παράδειγμα, συζητείται σοβαρά η κάθοδος του Ντέμη Νικολαΐδη αλλά και του νυν ανεξάρτητου βουλευτή, Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος διατηρεί την επιρροή του στον ευρύτερο χώρο παρότι έχει αποστασιοποιηθεί από τα κομματικά δρώμενα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα είναι ο μοναδικός πρόεδρος κόμματος που θα είναι υποψήφιος στην Κρήτη αφού και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος στα Χανιά ενώ για το νομό Ηρακλείου έχει ακουστεί και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου, προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή την περίπτωση ο “εμφύλιος” του ΠΑΣΟΚ θα έχει στο επίκεντρό του το πάλαι ποτέ κάστρο του, την Κρήτη και το Ηράκλειο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...