19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

Απαραίτητα τα φανάρια στους κόμβους Βαμβακόπουλου

α) Στη γέφυρα της Εθνικής
β) Στη διασταύρωση προς Πελεκαπίνα και
γ) Στη διασταύρωση προς Γαλατά

…επιβάλλεται και είναι άμεση αναγκαιότητα η τοποθέτηση φαναριών

Δυστυχώς η προηγούμενη Αρχή του Δήμου έβαλε άλλες προτεραιότητες, να δούμε τη θα κάνει η σημερινή.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Ακούραστη η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων συνεχώς διοργανώνει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Την περασμένη Κυριακή παρουσία πολύ κόσμου στο Λιμάνι των Χανίων, ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης εξαπέλυσε βολές κατά των κυβερνήσεων για την επέκταση και αυξημένη λειτουργία της Βάσης της Σούδας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Ελληνοποιήσεις αιγοπροβάτων

Ξεδιάντροπα μέσω του πλοίου της ΑΝΕΚ, μετέφεραν 800 πρόβατα από τη Ρουμανία στα Χανιά για ελληνοποίηση στο Ρέθυμνο. Η απουσία των αναγκαίων ελέγχων από τις αρμόδιες (ανύπαρκτες στην ουσία) υπηρεσίες αποθράσυνε τους κομπιναδόρους.

Επιπτώσεις αυτής της τακτικής: εισαγωγή ασθενειών, οικονομική εξουθένωση των κτηνοτρόφων, εξαπάτηση των καταναλωτών.

Το πρόβλημα είναι ευρύτερο γιατί για την ελληνοποίηση χρειάζεται και τοπικός παραγωγός που να έχει απανογράψει τα ζωντανά του ώστε να τα διοχετεύει, ως δήθεν δικά του, στην αγορά.

Εκεί που χρειάζεται, το κράτος είναι ανύπαρκτο, είναι όμως παρόν στο ατέλειωτο φοροεισπρακτικό κυνηγητό των πολιτών! Πότε θα μπει μια τάξη;

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια

Μείωση κατανάλωσης παρατηρείται και από τους κρεοπώλες. Μείωση κατανάλωσης έχει παρατηρηθεί και σε γενικότερες μετρήσεις και στα σούπερ μάρκετ πανελλαδικά.

Την επισήμανση για το κρεοπωλεία έκαναν οι Χανιώτες κρεοπώλες στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση τους την περασμένη Δευτέρα.

"google ad"

Οι επισημάνσεις που έκαναν απογοητευτικές για την πορεία. «Το 2017 μπήκε άσχημα» επεσήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Σήφης Κουρομιχελάκης.

Προτάσεις ζωής από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων

Η πρόσφατη πρότασή της για τις διαγραμμίσεις των δρόμων είναι πολύ σημαντική. Σε πολλούς δρόμους έχουν ξεθωριάσει. Ας λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι, τέτοιες προτάσεις ζωής…

Λαμπόγυαλο στην εφορία

Μετά το λαμπόγυαλο στην Εφορία όπως την μετέτρεψε η Χανιώτισσα που δέσμευσαν τον λογαριασμό της επιχείρησής της, σημειώθηκε μια αισθητή κινητικότητα:

α) Αναβλήθηκε η δίκη της αγανακτισμένης

β) Ακολούθησαν αιφνιδιαστικές επισκέψεις του διοικητή της «Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» (ΑΑΔΕ) Γεώργιου Πιτσιλή στις ΔΥΟ Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Ο κ. Πιτισλής, που εσυνοδεύετο από άνδρες της ασφάλειάς του, ούτε δηλώσεις έκανε, ούτε φωτογραφίες επέτρεψε να ληφθούν!!!

Και τώρα υπάρχει αστυνομική φύλαξη του μεγάρου της Εφορίας!

Τι να φοβούνται άραγε;…

Ετοιμασίες καθόδου

Ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός μας, έχει προγραμματίσει κάθοδο στην Κρήτη και γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες. Προχθές ήρθε ο κ. Χριστόφορος Βερναδάκης. Καλά ως εδώ, επί της ουσίας να δούμε τι θα βγει. Θα βγει τίποτα;

Τους “έδωσε φτερά”

Φτερά έδωσε στους πρώην που μας έφεραν ως εδώ, η πολιτική και οι πρακτικές που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αναπτύσσονται και μας κουνούν και το δάκτυλο. Εμείς, ο Λαός, με τον αγώνα του τους έβαλε στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας κα ο κ. Τσίπρας τους ανέστησσε!!!

Πλήθος κόσμου στα 50 χρόνια της ΑΝΕΚ

Γέμισε ασφυκτικά ο χώρος της Ανατολικής Τάφρου με κόσμο που πήγε και τίμησε με την παρουσία του τον μισό αιώνα της δικής του εταιρείας. Συγκίνησε ο Γιώργος Κατσανεβάκης, πρόεδρος της ΑΝΕΚ, με τα όσα είπε στην ομιλία του. Συγχαρητήρια στις Ασπασία και Άννα Νικολακάκη για την άψογη διοργάνωση της βραδιάς και την παρουσίαση των συγκροτημάτων, αλλά και των ντοκουμέντων που προβλήθηκαν.

Και του χρόνου με περισσότερα κέρδη και επιτυχίες, στην μοναδική Κρητικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία…

Θανατηφόρα τροχαία 

Δεν έχουν τελειωμό τα θανατηφόρα τροχαία. Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Αυγούστου σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία. Ένα στον Στύλο Αποκορώνου όταν το αυτοκίνητο 22χρονου βγήκε από την πορεία του και έπεσε σε στύλο του ΟΤΕ και ένα στην Ιεράπετρα όπου ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του.

Και η ζωή συνεχίζεται με την ατέλειωτη προσφορά ζωών στον Μολώχ της ασφάλτου…

Δρόμοι για κλάμματα

Κύριοι και αγροτικοί δρόμοι στην εγκατάλειψη, λακκούβες, σβησμένες διαγραμμίσεις, κατολισθήσεις, σκουπίδια στους κεντρικούς δρόμους και στους αγροτικούς. Το κακό συναπάντημα, διαβρώσεις που καθιστούν αδιάβατους. Αν δεν έχεις 4×4 δύσκολα τους περνάς.

Ασυντήρητοι, σε ορισμένες περιπτώσεις θα γίνουν εντελώς αδιάβατοι. Και μια που μιλάμε για δρόμους, το κυκλοφοριακό ποιος θα το ρυθμίσει ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες; Υπομονή «όλα του γάμου δύσκολα…»

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...