17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

«Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» είναι ταινία, προμηθευτείτε την και παρακολουθείστε την με προσοχή. Θα βρείτε απαντήσεις για τη σημερινή Γερμανία. Εμείς δεν θα διακινδυνεύσομε σχόλια για την κατάσταση που επικρατούσε στη ναζιστική Γερμανία η ταινία όμως τρομάζει με την τεράστια απήχηση που είχε ο ναζισμός αλλά και τη συγκάλυψη των διακεκριμένων ναζί στη μεταπολεμική Γερμανία. Η ίδια η ταινία που είναι γερμανική παραγωγή δίνει την απάντηση της, ρεαλιστική και γνήσια γιατί οι Γερμανοί αρνούνται τις αποζημιώσεις, γιατί μας εμπαίζουν οι διάφοροι πρεσβευτές της που δήθεν λυπούνται για τα πάθη μας, γιατί υπάρχουν οι Ρίχτερ που επιχειρούν να μεταλλάξουν την θηριώδη γερμανική ιστορία των Ναζί.
Δεν απαντά βέβαια η ταινία γιατί οι Ρίχτερ και οι διάφοροι άλλοι βρίσκουν «ανοιχτά αφτιά»… πρόθυμους να επιβραβεύσουν όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τοπική εφημερίδα που τελευταία ανέλαβε και την εξύμνηση των Γερμανών.
Υπάρχει και μια άλλη ταινία που στηρίζεται κι αυτή στα γεγονότα και την απάνθρωπη ζωή στη Γερμανία επί παντοκρατορίας των Ναζί. Λέγεται «13 λεπτά» (13 minutes) Δείτε την κι αυτήν και θα κατανοήσετε καλύτερα τα σημερινά βιώματά μας.

ΤΟ ‘ΠΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ «Την χώρα εξουσιάζουν οι δανειστές» είπε «πράγμα που φαίνεται κολαούζο δε θέλει» Γιάνη. Τώρα τι γίνεται μου λες;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ