20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΑΝΑΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ
Χθες σ’ όλους τους δρόμους μέρα μεσημέρι άναβαν τα φώτα του Δημόσιου φωτισμού.
Όταν κανένας κακομοίρης δεν έχει να πληρώσει του κόβουν το ρεύμα και για την επανασύνδεσή του ζητούν το 40 και το 50% κι ας πάει να κόψει τον λαιμό του να τα βρει. Έτσι κυρία ΔΕΗ;

Ο ΜΑΣΤΟΡΗΣ ΤΗΣ ΖΑΡΠΑΣ
Αφορμή από ένα σχετικό χθεσινό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο πήρα για να γράψω ότι:
Ένας ήταν ο κορυφαίος της ζάρπας στα Στιβανάδικα, ο Αλέκος ο Κελαϊδής που έφυγε από τη ζωή πριν από χρόνια.
Η Σκρύδλωφ κυριαρχόνταν από τις καθημερινές μακρόσυρτες κορωνάτες ζάρπες του. ακολουθούσαν κι άλλες, αλλά σαν τον Αλέκο κανείς!

ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ…
Ο Δήμαρχος Χανίων, ο Διοικητής της Τροχαίας και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας υπογράφουν το «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ» μου. Τότε, επί δημαρχίας του Γιώργου Τζανακάκη τα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ τα εξέδιδε ο Δήμος Χανίων.
Βάσει αυτών η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία όχι μόνο δεν μοίραζαν κλήσεις στα αυτοκίνητα που έφεραν τα σήματα αυτά, αλλά διευκόλυναν επιπλέον το έργο των δημοσιογράφων.
Αυτό το ταμπελάκι που μου έδωσε τότε ο Δήμος Χανίων ήταν η αιτία του κακού. Τοποθέτησαν, επίσης, και πινακίδα ελευθέρας στάθμευσης δημοσιογραφικών οχημάτων στην οδό Περίδου 10 πού ήταν τότε τα τυπογραφεία του Αγώνα της Κρήτης, τα στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV1 και του ΚΡΗΤΗ 101,5 fm, καθώς και τα γραφεία μας. Αυτά στάθηκαν αφορμή για να συγκεντρώσω κλήσεις 12.000 ευρώ. Κανείς αστυνομικός, όλων των κατηγοριών, δεν εσέβετο τουλάχιστον τις υπογραφές των προϊσταμένων του. Όταν φτάσαμε στο σημείο αυτό ενημέρωσα τον τότε δήμαρχο Γιώργο Τζανακάκη για το χρέος των 12.000 από κλήσεις που είχαν δοθεί όλες στην οδό Περίδου. (Η εξήγηση: Η πινακίδα που ανέγραφε: «Απαγορεύεται η στάθμευση πλην δημοσιογραφικών», ερμηνεύετο από αστυνομικούς «Επιτρέπεται η στάθμευση σε όλους πλην δημοσιογραφικών») Ο δήμαρχος Τζανακάκης μου υποσχέθηκε ότι ήταν εξωφθάλμως φανερό ότι ήταν λάθος και οι κλήσεις θα εδιαγράφεντο, πράγμα που δεν έγινε. Επισκέφθηκα και τον επόμενο δήμαρχο Κυριάκο Βιρβιδάκη που μου υποσχέθηκε και αυτός ότι θα τις σβήσουν γιατί φαίνεται ότι ήταν λάθος. Αντί να σβηστούn βεβαιώθηκαν και έκτοτε ο δήμος διεκδικεί τα οφειλόμενα. Υπέβαλε γραπτό αίτημα στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο το απέρριψε. Έτσι φτάσαμε και σ’ αυτό το θέμα, όπως και σε άλλα, στην εφαρμογή του δόγματος «Σκάσε και κολύμπα». Και η ζωή συνεχίζεται….

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ