16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Ψωνίζεις και την πάτησες.

Δίνεις τα ωραία σου ευρουλάκια και σε βάζουν οι του Κωτσόβολου σε ομηρία.

Αν δεν φωνάξεις και δεν βγεις από τα ρούχα σου από την αγανάκτηση μπορεί να περιμένεις μέρες για την τοποθέτηση της συσκευής ή την παραλαβή της παλιάς για ανακύκλωση.

Τσεπώνουνε το χρήμα και σε βάζουν στο περίμενε.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα μου είπε ο καταγγέλων.

Ας προσέχομε είναι κι αλλού πορτοκαλιές…

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΣΟΥΓΙΑ

Είναι το μέρος που σε λίγο χώρο τα συγκεντρώνει όλα.

Καλή θάλασσα μόλις ανοίξεις την πόρτα σου.

Καλοί άνθρωποι ζεστοί και ευπροσήγοροι.

Θεσπέσια θέα όλες τις ώρες. Τις βραδυνές μπορείς να ξαναανακαλύψεις τον «Ιορδάνη ποταμό» ή γαλαξία, να δεις τα χιλιάδες άστρα τ’ ουρανού και αν είσαι τυχερός θα δεις και πεφταστέρια.

Σούγια που μετατρέπεις ανθρώπινες ταλαιπωρημένες υπάρξεις σε ανθρώπους έστω και σε δύο μέρες…

«ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ»

"google ad"

Αυτόν τον τίτλο κληρονόμησε από τον πατέρα του ο Μιχάλης Προκοπάκης στη Μονή Σελίνου και από καφενείο που ήταν το μετέτρεψε σε εξαίρετο φαγάδικο με γνήσια παραδοσιακή κουζίνα. Αυτός και η Μόνικά του ανέστησαν την περιοχή, έφτιαξαν οικογένεια και δουλεύουν να κρατήσουν τον τόπο ζωντανό. «Αν το πετύχεις» θα με θυμηθείς…

ΜΟΝΗ ΣΕΛΙΝΟΥ

Το χωριό Μονή του αξέχαστου έντιμου πολιτικού Μανώλη Μπακλατζή. Η προτομή του δίπλα στο «Αν το πετύχεις» Το σπίτι του παραχωρήθηκε από την οικογένειά του στον δήμο που σκέφτεται να το λειτουργήσει σε στυλ μουσείου. Ίδωμεν.

Η ΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΑ

Ένα κωνικό κατασκεύασμα βρίσκεται στα όρια της Μονής Σελίνου. Άξιο ανάδειξης και προβολής το όλο θέμα. Θα το πράξουμε.

ΛΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΕΛΥΡΟΣ

Δυό αρχαίες περιοχές στο Σέλινο που αξίζουν αξιοποίησης και προβολής. Οι τόποι σημαντικοί, βέβαια, επιβάλεται να λειτουργήσουν το συντομότερο οι βιολογικοί καθαρισμοί Παλαιόχωρας και Σούγιας γιατί η επίσκεψή μας στη Λισσό μας απογοήτευσε…

ΤΑ ΑΛΜΥΡΙΚΙΑ ΤΑ ΦΥΤΕΨΕ ΤΑ ΠΟΤΙΣΕ Ο ΒΑΡΔΗΣ

Η πανέμορφη Σούγια κοσμείται στο άκρο της από αρκετά αλμυρίκια που κατά ομολογία όσων γνωρίζουν την περιοχή τα φύτεψε, τα πότισε και τα περιφρουρούσε ο Βαρδής Τσουρής. Τουλάχιστον του το αναγνωρίζουν.

ΚΑΤΑΡΑ ΤΑ ΝΕΡΟΛΑΔΑ

Παρασκευή μεσημέρι περνάγαμε την πανέμορφη γέφυρα κοντά στον Αλικιανό. Μας πήρε τη μύτη η έντονη μυρωδιά από νερόλαδα. Κάποιος τα είχε αμολήσει στον ξεροπόταμο κάτω από τη γέφυρα. Τα ίδια και στην πλατεία στο Πολεμάρχι όπου σταματήσαμε κάτω από τον πλάτανο για λίγη δροσιά. Η πηγή που έτρεχε εκεί στέρεψε. Αλλά το χειρότερο, τα νερόλαδα και εκεί και η έντονη οσμή τους μας ανάγκασαν να φύγουμε μια ώρα αρχήτερα από την περιοχή.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η πανέμορφη Λεωφόρος Σούδας με την αψίδα που σχημάτιζαν τα δέντρα δεξιά και αριστερά ανήκει στο παρελθόν όπως στο παρελθόν ανήκει και η πανέμορφη περιοχή με τις αμοθίνες, στον γλάρο.

Και πόσα άλλα αρνητικά για το περιβάλλον έχουν συμβεί!…

Θα συνεχίσομε;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...