20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝΕΣ

Δεξιοί και «Αριστεροί» όλοι θέλουν την κεφαλή επί πίνακι των κατατρεγμένων του φαύλου συστήματός τους.

Βάλθηκαν να επιχειρηματολογούν ότι για την σωτηρία των τραπεζών και της οικονομίας, πρέπει οι μη έχοντες να πολτοποιηθούν κι όλα αυτά κατ’ επιταγήν και αγαστή συγχορδία.

Τα λένε χωρίς αιδώ, χωρίς συστολή, χωρίς καν συναίσθηση ότι εγκληματούν όνο μόνο βάλλοντας κατά των αδυνάτων αλλά και γιατί χωρίζουν τους Έλληνες σε δύο κατηγορίες, στους έχοντες (συνεπείς) και στους μη έχοντες (μπαταχτσήδες).

Ξεχνούν όμως τα βαπόρια:

– Αυτούς που έβγαλαν τα χρήματα έξω (δισεκατομμύρια είναι, δεν είναι λίγα!…)

– Αυτούς που ξεπλένουν το μαύρο και άραχνο χρήμα των παράνομων δραστηριοτήτων τους (Είδατε πόσοι είναι αναμιγμένοι στο κύκλωμα κοκαΐνης μόνο στα Χανιά;)

– Αυτούς που έχουν γεμώσει τις θυρίδες των τραπεζών με τιμαλφή και άλλους θησαυρούς από τις λαμογιές που πληρώνει σήμερα μεγάλο μέρος του λαού που βρίσκεται στο περιθώριο.

Πάντως, σ’ όλους αυτούς που διαστρέβλωσαν την αλήθεια και σφυροκοπούν τους αδύνατους εύχομαι: να καταπίνουν τη γλώσσα τους, να χάνουν την αναπνοή τους και όλα τα άλλα που παθαίνουν στη συνέχεια οι ατυχείς συμπολίτες που πάνε τελικά ή από αυτοκτονίες ή από καρδιακά ή από στρες και κατάθλιψη. Να δώσει ο Θεός να πληρωθούν κατά τα έργα τους όλοι.

– Και αυτοί που εκ πεποιθήσεως και κατ’ εντολήν επιχειρηματολογούν υπέρ των ξένων συμφερόντων

– Και αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν, που ήλθαν ως σωτήρες και φεύγουν ως ολετήρες.

Στο κάτω-κάτω της γραφής όλη αυτή η συζήτηση περί σωτηρίας των συστημικών τραπεζών προς τι; Αφού είναι γνωστό ότι έχουν περιέλθει όπως και όλα σ’ αυτόν τον τόπο στους ξένους; Πού είναι οι υποσχέσεις περί δημιουργίας τράπεζας και άλλων σχεδίων πραγματικής σωτηρίας των μη εχόντων; Τα έκαναν γαργάρα οι κυβερνώντες;

Περιμένομε να ίδωμεν και να κρίνομε…

Πάντως, ένα να ξέρουν. Αν αφήσουν ανυπεράσπιστο τον φτωχό λαό, καθένας και «όλοι μαζί μπορούμε» να αντιδράσομε!…

"google ad"

Έτσι δεν είναι;

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος του πρωτοπόρου οραματιστή και αγωνιστή της προόδου μακαριστού μεγάλου ιεράρχη της Κρήτης Ειρηναίου Γαλανάκη.

Μια δυνατή επανάσταση συνειδήσεων μας χρειάζεται και σήμερα για να αποτινάξομε τα βάρη μιας ξενόφερτης βάρβαρης ισοπεδωτικής καταπίεσης.

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου

Με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος...

Τριάντα χρόνια στην κουζίνα των Μητσοτάκηδων

Αρχές Απριλίου, αλλά ο καιρός στα Χανιά θύμιζε προχωρημένο...

Τέλος επιτηδεύματος σε κάθε διαμέρισμα Airbnb – H Εφορία το θεωρεί υποκατάστημα

Του Προκόπη Χατζηνικολάου Είσαι νομικό πρόσωπο και διαχειρίζεσαι 30 ακίνητα...