14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…
Πάντα, αλλά και τώρα δυστυχώς, συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο. Οι πολιτικοί μας επισκέπτονται τους χώρους ή τους αρμόδιους υπουργούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες “ευλογούν τα γένια τους”, “εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους”. Στο τέλος εκδίδουν ένα δελτίο τύπου που ο Τύπος φιλοξενεί γνωρίζοντας ότι το περιεχόμενο είναι ανούσια φληναφήματα και η ζωή συνεχίζεται.
Αυτό το θέατρο του παραλόγου έχει γίνει κανόνας των πολιτικάντιδων που πιστεύουν ότι όσο υπάρχουν προβλήματα μπορούν να παίζουν με αυτά κερδίζοντας δημοσιότητα”. Έτσι δυστυχώς εδώ και χρόνια παίζομε με τον ΒΟΑΚ, με τα Νεώρια, με το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και με τόσα άλλα και ο χρόνος περνάει στα ίδια απόνερα της πολιτικής και της κατευθυνόμενης ανούσιας ενημέρωσης.
Είχε άδικο ο Κεφαλογιάννης, ο ευρωβουλευτής, όταν πριν καιρό είπε ορισμένους “καραγκιόζηδες”; Όχι ερωτώ, είχε άδικο;

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ;
Όταν κορυφαίος χώρος πολιτιστικής δράσης σ’ έναν τόπο που διακρίνεται στα πολιτιστικά δρώμενα καταρρέει, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι πτώσεις των επιχρισμάτων της οροφής του κτιρίου μέσα στη μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων είναι γεγονός άκρως θλιβερό για όλους μας και ιδιαίτερα για την τοπική ηγεσία. Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης ή κάνω λάθος;

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ
Με καθυστέρηση ενός μήνα προχωρούν οι εργασίες του καλωδίου διασύνδεσης στο τμήμα Κολυμβάρι μέχρι Καλυδωνία. Συνεχής η ταλαιπωρία των εποχούμενων, αφού κόβεται η κυκλοφορία ή αλλάζει όλως διόλου με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και μποτιλιαρίσματα ειδικά στην παλαιά Εθνική οδό που έχει μετατραπεί σε παράδρομο με παπλώματα, μπαλώματα, λακκούβες και βυθίσεις.
Γενικά βέβαια όλοι οι δρόμοι εθνικοί, επαρχιακοί και παράδρομοι είναι για κλάμματα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη σοβαρή υπόθεση…


ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
Τώρα που η κυκλοφορία έχει αποκλειστεί στην ΕΘνική και όλα τα οχήματα διοχετεύονται στην Παλαιά Εθνική βρήκαν κάποιοι να κάνουν τις διαγραμμίσεις στο απαράδεκτο, άχρηστο στην κυριολεξία οδόστρωμα. Αποτέλεσμα; Αυτό που βλέπετε να δείχνουν οι φωτογραφίες μέσα από τον Πλατανιά.
“Σαν όλα μας και ο ψυχομαχισμός μας” ε;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ