21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

Ο “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΖΕΙ…
Μπορεί ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΠΟΛΛΩΝ να έκλεισε και στη θέση του να λειτουργούν άλλες επιχειρήσεις, αλλά η περιοχή ζει με το όνομά του και από ότι φαίνεται το υπερηφανεύεται.
Για του λόγου το αληθές δείτε τη φωτογραφία.


Η παλιά επιγραφή του κινηματογράφου βρίσκεται στη θέση της καλοσυντηρημένη, αλλά και το πάρκινγκ της περιοχής APOLLON λέγεται.

ΟΓΚΩΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Στην ίδια περιοχή απέναντι από το ΠΛΑΙΣΙΟ σωρός σκουπιδιών φιγουράρει εδώ και μέρες. Παράνομα βέβαια εναποτέθηκαν στον χώρο αυτό, αλλά εκεί θα μείνουν;

ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΜΠΑΖΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δίπλα στη μπουγάτσα Χανίων ένας ογκώδης κάδος μπάζων κυριαρχεί του κεντρικότερου σημείου της πόλης εδώ και μέρες (μπήκε στον δεύτερο μήνα παραμονής του).
Γεμώζει μπάζα, των αδειάζουν και εκεί μένει.
Υπάρχει κανείς που να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία που όχι μόνο προσβάλει αισθητικά, αλλά καταλαμβάνει μονίμως και μία θέση στάθμευσης οχημάτων;
Υπάρχει; Ή όποιος μπορεί κι απάνω του;

ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Λιγοστεύουν συνέχεια οι θέσεις στάθμευσης οχημάτων, δουλεύει φουλ το γκαράζ του Δήμου και πάλι πρόβλημα υπάρχει.
Ορισμένες φορές τιγκάρει και οι ουρές των αυτοκινήτων φτάνουν έως τον δρόμο δυσκολεύοντας την κυκλοφορία.
Όμως τίποτα δεν πτοεί τους αρμόδιους του Δήμου Χανίων που συνεχίζουν ακάθεκτοι να μειώνουν τις θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων.
Έτσι γέμισαν κολωνάκια και την Περίδου έξω από το Ταχυδρομείο και στέρησαν 6 χώρους στάθμευσης που ασφαλώς διευκόλυναν και τη λειτουργία του Ταχειδρομείου.
Έτσι που πάμε θα μάς τιγκάρουν τον έναν πάνω στον άλλον στο γκαράζ του Δήμου και γιατί όχι να αυξήσουν και το εισιτήριο. Προσφορά και ζήτηση πάνε αυτά. Έτσι δεν είναι;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ
Στο 12,9% ανέρχεται το ποσοστό των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες επιβίωσης.
Έτσι λέει έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.
Εμείς όμως δημοσιεύσαμε πριν λίγο καιρό άλλη έρευνα βάσει της οποίας 4 εκατομμύρια Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας και περίπου τα μισά νοικοκυριά ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα.
Εκτός όμως από τις έρευνες, υπάρχει και η καθημερινότητα που την ζούμε όλοι μας. Έτσι δεν είναι;

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΕΑ
Είναι αποκαρδιωτικό δυό από τους πλέον σημαντικούς φορείς των Χανίων να μαλώνουν και να προφεύγουν στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να πληρώνει ο τόπος αυτόν τον διχασμό.
Προτείνομε στον Δήμο Χανίων και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο να μην προσφύγει σε ένδικα μέσα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έχει δικαίωμα, αλλά να προτιμήσει την διαδικασία Συμβιβασμού για την τιμή πώλησης ή να ακολουθήσει την εναλλακτική πρόταση Βάμβουκα.
Ιδού η Ρόδος κύριε Δήμαρχε.
Εσείς βέβαια αποφασίζετε.

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...