19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– 13 ΣΥΝΤΑΞΗ υποσχέθηκε ο Τσίπρας και τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα μας έλθει λουκούμι. Δεν θα την πάρομε;
Θα την πάρουν οι δικαιούχοι!
Η Γεροβασίλη το είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ ψέματα»…

– Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ είχε και έχει τους εκφραστές του. Όταν ένας τέτοιος υμνεί τον ανθρωπιστή οραματιστή, οδηγητή και μπροστάρη μιας ολόκληρης κοινωνίας τον μακαριστό Ειρηναίο μου φαίνεται λίγο σαν ύβρης.
Ο Ειρηναίος μας ένας γίγαντας της εποχής μας λίγο αταίριαστο να μιλούν γι’ αυτόν νάνοι που κομπάζουν για τις ιδέες τους που πολλές φορές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία ολόκληρης της ζωής του Ειρηναίου.

– ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου (για την προσωπική του εορτή). Πολλά τα έτη από ψυχής. Όχι τύποις αλλά ουσία και πάλι «εις πολλά έτη Δέσποτα».

– ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Ήθελα και να κάτεχα πώς επιλέγονται οι εταίροι και οι τιμώμενοι τελικά. Ξέρω ας πούμε καλά την προσφορά ενός ανθρώπου που εξέδωσε και κυκλοφόρησε τα ηχητικά ντοκουμέντα του Βενιζέλου.
Ξέρω τη μεγάλη του προσφορά γενικότερα στην Κρήτη με πληθώρα αφιερωμάτων στους μεγάλους του νησιού. Τον άνθρωπο αυτό τίμησαν οι Κρήτες το ίδρυμα γιατί τον αγνοεί;

– ΦΡΑΓΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΩΤΗ. Κρίμας τα λεφτά. Χαράμι πήγαν… Αλλά που πήγαν; Ένας θεός ξέρει και ο εισπράξας…

– ΟΠΕΡΕΤΑ απογοήτευσης. Βλέποντας ο πολίτης τα καμώματα της Αντιπολίτευσης και με μια απλή σκέψη «Αυτοί θα μας κυβερνήσουν;» ξαναγυρνά στις αγκάλες του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιο κατάντημα δημοκρατίας και προοπτικής, έχομε…

– ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ για κλάματα, σκέτη δυσφήμιση. Ποιος θα τις πετάξει, αφού δεν τις επισκευάζουν. Εκτός από τις άχρηστες από τη φθορά του χρόνου και τις μουντζούρες των ανεγκέφαλων υπάρχουν και οι λάθος.
Δήμος… Δήμος.. ανύπαρκτοι πλέον που μπερδεύουν με τις αναγραφές τους…

– ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. Καλώς τους. «Ψηφίζουν» Κρήτη κάτι ξέρουν….

– ΕΜΜ. ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ ο γιατρός
Η φήμη του απλώθηκε: ο πλούσιος ανθρωπιστής… τώρα και η καταξίωσή του ως επιστήμονος από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Σήμερα στις 6 μμ. Στο Αμφιθέατρο του κτηρίου Επιστημών η τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Κάτι τέτοια μας γεμίζουν περηφάνια και για τον τόπο και για τους ανθρώπους του και για τα ΑΕΙ του.

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...