20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΔΕΔΙΣΑ το καμάρι του τόπου μας, που μας απάλλαξε από το όνειδος του Κουρουπητού. Τώρα κινδυνεύει περισσότερο από την αδιαφορία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και ορισμένων Δήμων, αφού στην προχθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η ΔΕΔΙΣΑ παραβρέθηκαν μόνο οι Δήμαρχοι Χανίων Κισάμου και Πλατανιά.
Τι θα γίνει κύριε Αντιπεριφερειάρχη, από 1/1/16 ,θα το κλείσομε το μαγαζί;

ΚΟΨΤΕ το τσιγάρο. Σας μιλώ εξ ιδίων. Το έκοψα και είδα το… φως μου.
Μετά από 5 μήνες τέρμα ο βήχας, τέρμα η κομμένη ανάσα, τέρμα όλα τα αρνητικά. Ξανάνιωσα 10 χρόνια.
Απόφαση χρειάζεται και θέληση όλα τα άλλα είναι εκ του περιττού.

«ΌΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει»…
Αφιερωμένο εξαιρετικά, στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά ,που και από τα Χανιά προχθές δήλωνε πάλι,ότι δεν θα προχωρήσει στις ένδικες ενέργειες, που ανέλαβε η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τζορτζ Κλούνει, επειδή, λέει, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να χάσομε.
Δηλαδή κύριε Μπαλτά παραδεχόμαστε το δίκιο του κλέφτη, φυγομαχώντας για την υπεράσπιση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων δικαίων μας; Καημένη Μελίνα, ευτυχώς που δεν ζεις…

ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά στα Χανιά. Θα ολοκληρωθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο δήλωσε, ενώ παράλληλα έδειξε ενθουσιασμένος από την επιτυχή ανακαίνιση του αρχαίου θεάτρου της Απτέρας, το οποίο εγκαινίασε.
Δύο μέρες παρουσίας του υπουργού εποικοδομητικές για τα Χανιά, αφού εγκαινίασε και την προσωρινή έκθεση ,του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.
Μαζί με τον Αρ. Μπαλτά ο Περιφερειάρχης και όλες οι τοπικές αρχές. Ξεχώρισε η συντοπίτισσα Μαρία Βλαζάκη γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Η έντονη προσωπικότητα της κυριάρχησε για άλλη μια φορά. Τιμή μας και καμάρι μας για τη Μαρία, που τόσα έχει προσφέρει.

ΤΟ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ του Ελευθερίου Βενιζέλου με την Έλενα Σκυλίτση, είναι το αντικείμενο του νέου βιβλίου – μυθιστορήματος του συγγραφέα και πρώην Βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη. Παρόντες απαξάπαντες στην ωραία παρουσίαση του βιβλίου ,την περασμένη Παρασκευή ,στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Για το βιβλίο μίλησαν εκτός από τον συγγραφέα ο Δήμαρχος Χανίων και ο Διευθυντής του ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος συνεχίζει και σήμερα, όπως αποδεικνύεται να ευαισθητοποιεί τους συμπατριώτες του πρώτα από όλα, αλλά και όλους τους Έλληνες.

ΤΑ ΧΑΝΙΑ πρώτος προορισμός, του κόσμου οι επισκέπτες καταφθάνουν όλο το χρόνο στα Χανιά μας.
Για να γίνουν τα Χανιά πρώτος προορισμός ,κατεβλήθη εδώ και χρόνια μεγάλη προσπάθεια.
Ορισμένοι όμως δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο. Κυρίως οι τοπικές αρχές πρέπει να βλέπουν ευρύτερα και να μην δείχνουν υπερευαισθησία.
Μέσα στο χειμώνα οι μαθητές τα σχολεία με τις εκδρομές τους και την προτίμηση τους στα Χανιά έφεραν την Άνοιξη στον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο. Όλοι μαζί ας συντονιστούμε και με ευρύτητα να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση.
Συμφωνείς κύριε Αντιπεριφερειάρχα;

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, θα τις διεκδικήσομε είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Καλάβρυτα. Πάλι καλά, γιατί η κυβέρνηση που είναι και η αρμόδια ,τηρεί σιγήν ιχθύος και διάλυσε και τις επιτροπές που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην ουσία ο Μανόλης Γλέζος και οι συν αυτω συνεχίζουν τον αγώνα διεκδίκησης.
Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...