21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– ΔΩΡΕΑ ΜΑΛΙΝΑΚΗ Ούτε αυτό το θέμα είμαστε άξιοι, όχι εμείς, οι αρμόδιοι να ξεπαραλήσουν. Μη χειρότερα! Όταν λέω ότι ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή προσωπικότητα να «ποιμαντορευει» έχω άδικο;
Δυστυχώς μετά την αποδημία του αοιδήμου Ειρηναίου ο τόπος πτώχευσε αισθητά.
Ευτυχώς που υπάρχουν κατά τομείς ηγήτορες όπως οι Μαρακάκης και Αλεξάκης και άλλοι.
Ποιος όμως θα αξιοποιήσει όλους αυτούς και τις δυνατότητες που διανοίγονται; Εδώ είναι το πρόβλημα αφού ούτε μια κληρονομιά τόσο επωφελή για το Νοσοκομείο για τον τόπο μας δεν μπορούμε να δρομολογήσομε ώστε τα πολύτιμα, ιδιαίτερα στη εποχή μας, χρήματα να φτάσουν στον προορισμό τους. Κακομοιριά που δεν περιγράφεται.

– ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; Μήπως το κενό στο όλο γίγνεσθαι του τόπου μπορεί να καλύψει σήμερα ένας βουλευτής; Άλλωστε και οι τέσσερεις είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Κάλλιστα λοιπόν ένας, κατά την άποψή μου, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης θα μπορούσε, όπως έχει δείξει, να συντονίσει, να βοηθήσει και τελικά να απεγκλωβίσει, ορισμένες καταστάσεις;.
Δεν ξέρω αλλά λέω… Μηπως;

– Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ, η συνεταιριστική τράπεζά μας, τα κατάφερε. Ευτυχώς που οι Χανιώτες δεν άκουσαν και αυτή τη φορά τις Κασσάνδρες. Είναι η δεύτερη φορά που οι Χανιώτες κάνουν κάτι πολύ δυνατό στον τομέα της τοπικής οικονομίας. Η πρώτη ήταν τότε που ξεκινούσαμε πάλι και τότε υπήρξε έντονη πολεμική και από ότι θυμάμαι ορισμένοι που επιτίθεντο στην τράπεζα μας εκπορεύονταν από ανατολών μεριάς.
Πάντα η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ έβλεπε με μισό μάτι την επιτυχή προσπάθεια των Χανιωτών.
Σήμερα η ΔΥΝΑΜΗ των Χανίων έφερε αποτέλεσμα περίλαμπρο, εντυπωσιακό, αποστομωτικό για τις Κασσάνδρες, που και τώρα κινήθηκαν μικρόψυχα. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι περνάμε μεγάλη οικονομική κρίση και ότι μέσα σ’ αυτή την καταχνιά ,μια όαση υπάρχει τώρα πιο δυνατή για τους Χανιώτες που η ανάπτυξη, με τα δικά τους χέρια, εξακολουθεί να τους χαμογελά.
Ηθικό δίδαγμα, η αλήθεια, η συνέπεια, ο χαρακτήρας, η ανθρωπιά, εκτιμούνται σ’ αυτό τον όμορφο μικρό – μεγάλο τόπο της διαχρονικής πρωτοπορίας. Ευτυχώς μέσα σ’ όλα τα άλλα κακά έχομε ένα πολύ καλό ζούμε στα ΧΑΝΙΑ.

– ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ το όλο θέμα όπως εξελίχθηκε είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και οι τοπικοί άρχοντες να μην μιλούν, που έπρεπε να… ωρύονται!…
Στους παραπάνω που βουβάθηκαν πρέπει να προσθέσομε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο που με δηλώσεις του ,τοτε, από τα Χανιά ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ. Είχε μάλιστα επισκεφθεί και το Δήμο Χανίων και το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης». Ούτε το πολυβασανισμένο όνομα του μεγάλου εθνομάρτυρα δεν σεβάστηκαν.
Αλήθεια τι γίνεται τώρα με τις προσφυγές στο ΣτΕ; Μια τέτοια παρανομία μπορεί να περάσει;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...