16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Υπόθεση Ασάνζ: Υπό παρακολούθηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης – Μετά την κατάθεσή του στις ισπανικές αρχές προχωρά σε μήνυση | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στις ισπανικές αρχές κατέθεσε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την UC Global, την ιδιωτική εταιρία φύλαξης της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, που εξαγοράστηκε από τις ΗΠΑ, για να παρακολουθεί και καταγράφει κάθε κίνηση και επαφή του Τζούλιαν Ασάνζ, όσο αυτός βρίσκονταν στην πρεσβεία.

Αμέσως μετά την κατάθεσή του,  που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, που διενεργούν την έρευνα εις βάρος της, Ισπανικών συμφερόντων, UC Global, έχουν στην κατοχή τους, και του επέδειξαν, σωρεία προσωπικών του δεδομένων, καταγραφές βίντεο, έγγραφα, απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών του με τον Τζούλιαν Ασάνζ, «ακόμη και το διαβατήριο της συζύγου μου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του The Press Project αν θα προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης ή αγωγής για την παρακολούθησή του, απάντησε:

«Και όχι μόνον αυτό. Και θα κάνουμε μήνυση στη συγκεκριμένη εταιρία, και στο πλαίσιο της Προοδευτικής Διεθνούς (Progressive International) έχουμε ξεκινήσει το λεγόμενο Δικαστήριο του Μπέλμαρς (Belmarsh Tribunal), με πολύ σπουδαίους ανθρώπους, τον Νταν Έλσμπεργκ, το Νόαμ Τσόμσκυ και άλλους.

Ουσιαστικά θα δικάσουμε μπροστά στην κοινή γνώμη όλους αυτούς που κυνηγούν και προσπαθούν να εξοντώσουν το Τζούλιαν Ασάνζ, γιατί έκανε αυτό που όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν, αποκάλυψε την αλήθεια».

Ολόκληρη η αρχική δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Μόλις κατέθεσα στις ισπανικές δικαστικές αρχές εναντίον μιας εταιρίας της UC Global που μισθώθηκε από τις αμερικανικές αρχές για να κατασκοπεύει επισκέπτες του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ. Μου έδειξαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, μια συστάδα από προσωπικά δεδομένα, βίντεο, έγγραφα, απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις μου με το Τζούλιαν, ακόμη και το διαβατήριο της συζύγου μου…

Τίποτε από αυτά δε μας ξαφνιάζει, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει παρακολούθηση, ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες είναι διάφανοι και οι κατέχοντες αδιάφανοι. Αλλά, σε καμμία περίπτωση, και μιλώ σε όλους εσάς, δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να περάσει ως κανονικότητα. Γιατί, σήμερα παρακολουθούν το Τζούλιαν και εμένα, αύριο, μπορεί και σήμερα το απόγευμα, μπορεί, τέτοιου είδους εταιρίες, να παρακολουθούν εσάς, εκ μέρους ενός αρπακτικού ταμείου που μπορεί να σας αρπάξει το σπίτι.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ό,τι μία δικαστική αρχή μίας Ευρωπαϊκής χώρας, χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία. Με μεγάλη χαρά βοήθησα το έργο τους σήμερα. Αλλά, πάνω από όλα, έχω ένα προσωπικό μέγα χρέος, απέναντι σε έναν άνθρωπο που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σαπίζει στο Γκουαντάναμο της Βρετανίας, στις φυλακές του Μπέλμαρς. Π

οιό είναι το έγκλημά του; Ο,τι πληροφόρησε τους δυτικούς πολίτες για τα εγκλήματα που κάνει η Δύση, οι κυβερνήσεις μας, στο όνομά μας, πίσω από την πλάτη μας. Το ΜέΡΑ25, το Diem25, μέσω της Προοδευτικής Διεθνούς, συστηματικά από δω και πέρα, θα μετατρέψουμε τους εγκληματίες που κυνηγάνε και κατηγορούν το Τζούλιαν, σε κατηγορούμενους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...